ISBN: 9788243005938
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innb.
  

Leonardo Sciascia

Uglens dag

Den første mafiaromanen endelig på norsk!

«Bedre bok enn dette er er ikke gitt ut på svært, svært lenge her til lands. Den er simpelthen en unik leseopplevelse..» Terje Thorsen, Dagbladet
I 1961 utga Sciascia kriminalromanen Il giorno della civetta som skulle bli en av hans mest berømte bøker. Som forfatteren skrev i forordet til den italienske 1972-utgaven, ble romanen skrevet på et tidspunkt da mafiaens eksistens ble offentlig fornektet. Boken førte til bred debatt og til ny åpenhet om fenomenet.

I en liten by, tidlig en søndag morgen, er en buss i ferd med å forlate den lille plassen for å dra til nabobyen. Man hører et skudd, og skikkelsen som løper mot bussen, blir skutt to ganger i ryggen med noe som synes å være en lupara (en avsagd hagle mafiaen pleier å bruke når de likviderer noen). Både passasjerene og bussjåføren benekter å ha sett morderen.

En kaptein i Carabinieri fra Parma, Bellodi, blir satt på saken og skaper uro blant sine egne. Snart finner han et spor som ikke ender på Sicilia, men går helt til Roma og regjeringsmedlemmet Mancuso og senator Livigno.

 


PRESSE
«Denne moderne klassikeren fortjener ikke bare sin status, men å leses av alle som har den minste interesse av skjønnlitteratur med nerve og evig gyldighet.
[...]
Bedre bok enn dette er er ikke gitt ut på svært, svært lenge her til lands. Den er simpelthen en unik leseopplevelse..» 
Terje Thorsen, Dagbladet
Andre bøker av samme forfatter
Leonardo Sciascia
Verdens første mafiaroman, og en internasjonal klassiker

Leonardo Sciascia (1921–1989) var italiensk forfatter, dramatiker og politiker. 
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere