ISBN: 9788243005587
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Innb.
  

Halvor Tjønn

Harald Hardråde

Sagakongene
Da Harald Hardråde etter mange år med erobring, plyndring og pilgrimsferd vendte tilbake til Norge i 1046, var det som en styrtrik mann, gift med en russisk prinsesse. Han grep makten resolutt og skulle snart gjøre seg grundig fortjent til sitt mektige kongsnavn..
Han kriget og erobret i Hellas, på Sicilia, plyndret gull i Afrika og reiste på pilgrimsferd til Jerusalem. Bare 15 år gammel kjempet Harald Hardråde ved Olav den helliges side på Stiklestad i 1030.

Da han etter mange år i utlandet kom tilbake til Norge i 1046 var han gift med datter av Russlands fyrst Jaroslav. Med store rikdommer i skipslasten ble han Norges konge. De kalte ham Hardråde – med god grunn: Han prøvde å fjerne all truende opposisjon med brutale maktmidler, og lyktes. Han forsøkte både å erobre Danmark og England, men i det berømte slaget ved Stamford bridge i 1066 ble han drept.

Journalist og historiker Halvor Tjønn som har mangeårig bakgrunn fra Russland, har skrevet boken. Boken inngår i en ny serie om de norske kongene fra Harald Hårfagre til Sigurd Jorsalfare, i samarbeid mellom Saga Bok Forlag og Spartacus forlag.

PRESSE

"Bøkene virker passe store, og burde egne seg for dagens mennesker. Og det er ikke til å komme forbi at våre første monarker var noen interessante og spennende mennesker. Bare tenk om Harald Hardråde hadde seiret ved Stamford Bridge." Bjarte Botnen, Vårt Land
Andre bøker av samme forfatter
Halvor Tjønn
han ble betraktet som en makeløs helteskikkelse
Titlestad, Morten, Bandlien, Tjønn
Flott boks med de fem første biografiene

Halvor Tjønn er cand. philol. i historie fra universitet i Oslo.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere