ISBN: 9788243005327
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Hft.
  

Malalai Joya

Kvinne blant krigsherrer

Afghanistans modigste stemme
Les Joyas sterke beretning fra innsiden!
«Frittalende, heroisk, inspirerende»  Dagbladet
Malalai Joya ble verdenskjent over natten etter å ha fordømt det afghanske parlamentet fra dets egen talerstol for å være fylt med krigsherrer. Mikrofonen hennes ble raskt kuttet, men Joya nektet å trekke uttalelsene tilbake.

I Kvinne blant krigsherrer  forteller hun hvordan hun fra det øyeblikket visste at hun måtte leve i skjul og i konstant frykt for å bli drept. 

Boka starter i 1978, når Malalai er fire dager gammel og Sovjet invaderer Afghanistan. Familien hennes må flykte, og store deler av barndommen bor hun i flyktningeleirer i Iran og Pakistan. Som tenåring er hun allerede politisk aktivist, drevet til handling av lidelsen hun var vitne til i leirene. Mot slutten av 90-tallet flytter hun tilbake til Afghanistan. Under trusselen fra Taliban driver hun en helsestasjon og skole for kvinner, i all hemmelighet.

Etter talen i det afghanske parlamentet er Joya blitt omtalt som Afghnaistans modigste kvinne og «Afghanistans Aung San Suu Kyi».

Kvinne blant krigsherrer er skrevet i samarbeid med den kanadiske forfatteren Derrick O’Keefe. Joyas personlige beretning er fengslende, inspirerende og viktig for å forstå en av de mest langvarige konfliktene i vår tid.

Andre bøker av samme forfatter
Malalai Joya
Joyas beretning fra innsiden er sterk lesning

Malalai Joya er afghansk politiker og menneskerettighets- forkjemper.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere