ISBN: 9788243005341
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Hft.
  

Rolf Ivar Jordbruen

Helvete på jord

En norsk frontkjempers historie
En usedvanlig spennende dokumentar om Hermod Tuft som kun 17 år gammel vervet seg som frontkjemper for tyskerne.
"En beretning om motgang som ender i et Ragnarokk."
Ulf Andenæs, Aftenposten

Østfronten, 2. verdenskrig. Den 17 år gamle nordmannen Hermod Tuft overlever fire år som soldat i Hitlers 5. panserdivisjon Wiking. Sett gjennom Tufts øyne forteller boken om den lange tyske tilbaketrekningen preget av mange nederlag, deriblant slaget ved Tsjerkassy, der tyskerne i løpet av noen februardager i 1944 mistet 24000 menn.

Boka beskriver troppeforflytninger over endeløse stepper, nattevakt i Ukraina en januarnatt iført sommeruniform, hvordan Tuft må drepe for å overleve, opplevelsen av at troppssjefen skyter russiske unggutter etter at de hadde gravd skyttergraver for tyskerne og hvordan russiske soldater henger tyske krigsfanger i trærne.

Boka forteller også om vennskap menn imellom i SS. Forfatteren leverer en sjelden beretning som vil vekke oppsikt, mye fordi den er så troverdig.

Etterord av professor Stein Ugelvik-Larsen. Oversikt over frontbevegelsene ved Tommy Natedal

PRESSE
"Gratulerer med et funn av et bokprosjekt! Du verden for en nærskildring av ragnarokk og en følelse av å være midt oppi det. Denne Hermod Tuft må jo forøvrig ha hatt åpen direktelinje med Frelseren selv."
Fra konsulentuttalelse

"Jordbruen har ikke sett noen grunn til å lage noe forsvar for sin eldreslektning eller noe forskjønnende bilde av livet som frontkjemper, men har latt materialet tale for seg selv, som et bidrag til å kaste lys over et dystert avsnitt av vår nære historie. Erindringsbøker som tidligere er utgitt av frontkjempere har hatt preg av å være forsvarsskrifter. Her skildres djevelskapen som den var."
Ulf Andenæs, Aftenposten

"Som leser blir man slått av råskapen og brutaliteten."
Arne Dvergsdal, Dagbladet

"Overraskende nok går ikke assosiasjonene til dårlige amerikanske krigsfilmer. Det som paradoksalt nok redder denne boken, er nettopp Tufts manglende evne til å appellere til det politisk korrekte. Han klarer knapt å se lenger enn sin egen skotupp selv når han befinner seg i verdenshistoriske slag. Det er sitt eget hverdagsliv som soldat som interesserer ham, det å fortelle andre hvor dramatisk, spennende og grufullt det hele var."
Sten Inge Jørgensen, VG, terningkast fire
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Andre bøker av samme forfatter
Rolf Ivar Jordbruen
En frontkjempers historie
Rolf Ivar Jordbruen
En norsk frontkjempers historie
Rolf Ivar Jordbruen
En frontkjempers historie


Rolf Ivar Jordbruen er gårdbruker og bor i Venabygd i Oppland.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere