ISBN: 9788243005198
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Innb.
  

Glenn Nord

Nord og ned

Mitt liv som junkie
Glenn Nord var blant de som eksperimenterte livligst med narkotika og legemidler på 1960-tallet, og ble tidlig heroinist. Like før han døde, i mars 2009, ferdigstilte han sine erindringer – en fantastisk, vittig og gripende erindringsbok.
Nord og ned er et unikt dokument over utviklingen i det norske samfunnet i etterkrigstiden. Hva 68-revolusjonen gjorde med det norske samfunnet og om et skifte i norsk mentalitet.

Men først av alt er det en sjarmerende, rampete og rølpete fortelling om et usedvanlig innholdsrikt liv, og om livsglede. Vi får være med Glenn på guttestreker og tenåringsfortvilelser og senere på mer voksne brekk med en brokete venneflokk. Persongalleriet er fargerikt og stort, og beskrevet med et blikk som er både ydmykt og årvåkent. Forfatteren mener det var spontaniteten og fantasifullheten som holdt ham i live så lenge, og som gjorde at han klarte seg gjennom misbruket, utallige konfrontasjoner med politiet og mange år i fengsel.

Glenn Nord representerer en gruppe i samfunnet vi vanligvis ikke lytter til. For vi tror ikke de har noe å si oss. Hans tilbakeblikk på eget liv er et ettertrykkelig bevis for det motsatte.


PRESSE
«Nord og ned er historien om hans liv, skrevet i en rå og ublasert prosa, en bittersøt og selvironisk historie om hvordan en narkomans liv går til helvete.   . . . Glenn er ingen rusfilosof, men han er en satans flink forteller. . . . Boken er ikke fiksjon eller flørt. Det er sett og opplevd og følt, og derfor verd å høre på.»                
Frode Bjerkestrand, Bergens Tidende

«Verdifullt om både rus og Jesus
I boken er det lite fordømmelse og få moralske pekefingre, men ærlige betraktninger rundt rusens funksjon, og i likhet med Gus Van Sants gjeng drar Nord og kompisene også på små innbruddsturneer rundt i landet. På samme vis som Drugstore Cowboy også er et historisk dokument over USA, gir Nords erindringer oss også kunnskap om hvordan han som narkoman opplever endringer i det norske samfunnet i løpet av femti år med et spesielt blikk for narkotikaens historie.

Det hele gjøres i et heseblesende tempo og det er ikke få folk vi møter gjennom boken. Nord klarer å formidle disse historiene med ekte fortellerglede som gjør at man til tider rister vantro på hodet.   . . .
Nords kjærlighetsforhold til heroin (oversteg) hans kjærlighet til Jesus. Og nettopp denne kjærligheten til både rus og livet gjør Nord og Ned til verdifull lesning.»                
Nazneen Khan-Østrem, Aftenposten
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag

Glenn Nord var oppvokst på Mannsverk i Bergen, narkoman siden 1960-tallet.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere