ISBN: 9788243004818
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.
  

Noralv Pedersen

Den gode viljen

Ein dokumentar om norsk fredspolitikk
Aust-Timor er ein av over tjue freds- og forsoningsprosessar som Norge er aktivt inne i. Regjeringa brukar nærare éin milliard kroner på den norske fredspolitikken, og Jonas Gahr Støre har varsla auka satsing. Men skapar Norge fred i verda?
Med utgangspunkt i det norske forsoningsprosjektet i Aust-Timor granskar denne boka Norge si rolle som fredsdue. Kva resultat har nesten tjue år med norsk fredsdiplomati hatt for Norge? Og for landa som norske diplomatar prøver å skape varig fred i? Og kva er det Norge ønskjer å oppnå med sitt fredsengasjement?

Forfattaren følgjer spesialutsending Gunnar Stålsett i felten i Aust-Timor. Gjennom observasjon og intervju med Stålsett og dei austtimoresiske aktørane i forsoningsprosessen får me eit unikt innblikk i norsk fredsarbeid i praksis.


PRESSE
 «Med sin sobre nynorsk og åpenbare kjennskap til et land fjernt fra Norge i både tid og bevissthet, gir han kunnskap om problemstillinger med gyldighet, også utenfor Øst-Timor. (…) Pedersen er en dreven journalist, åpenbart god til å fortelle historier. (…) En nyttig og lesverdig bok. (…) Vi trenger flere slike bøker for å trenge inn i hemmelighetskremmeriet rundt den norske engasjementspolitikken.»
Tove Gravdal i Morgenbladet

«Viktige spørsmål til vanskelig fredsarbeid. (…)
Uten å fremstå som hverken konspiratorisk eller ondskapsfull, tegner boken bildet av en biskop som med de edleste hensikter opptrer som elefanten i porselensbutikken.»
Aage Borchgrevink i Aftenposten
Andre bøker av samme forfatter
Noralv Pedersen
Ei forteljing om pårørande i norsk eldreomsorg

Noralv Pedersen er Cand.polit og har vore journalist i NRK sidan 2003.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere