ISBN: 9788243004597
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.
  

Loretta Napoleoni

Røverøkonomien

Kapitalismens nye virkelighet
«I mer enn ti år trodde verden at globaliseringen skreddersydde kapitalismens «nye klær», men nå oppdager vi at kapitalismen har vært naken hele tiden.»
2008 ble et annus horribilis for Wall Street og finansmarkedet, og verden ble vitne til røverøkonomiens ødeleggende krefter. Økonomen og journalisten Loretta Napoleoni viser i denne boka hvordan verden lenge har blitt formet av skjulte økonomiske krefter, og hvordan millioner av mennesker har blitt offer for konsumerismens fantasiverden.

Napoleonis bok gir et sjokkerende innblikk i de tette båndene mellom utbredelsen av demokratiet, den globale økonomien og kriminell virksomhet.

Røverøkonomien omfatter ikke bare Øst-Europas sex-industri og Kinas piratkopiering av kjente merkevarer, men også Amerikas boliglånsskandale og kjendisers veldedighetsarbeid i Afrika. Spørsmålene hun stiller til dagens kapitalistiske system er rystende og bør få enhver markedsliberalist til å tenke seg om.

Etter finanskrisen har Napoleoni skrevet et nytt kapittel i boka. Finanskrisen kan godt vise seg å bli vendepunktet for den moderne økonomiske historien, skriver hun, og den kan markere begynnelsen på slutten for røverøkonomien.

PRESSE
«Dette er en bok som har funnet sitt perfekte tidspunkt for utgivelse. Finanskrisen har utløst en frodig fornyelse av en velprøvd fortelling – den om kapitalismens skyggesider. I dette selskap tar Loretta Napoleoni prisen.»
Ulf Andenæs, Aftenposten

«Boken er både viktig og interessant, fordi Napoleoni har mye verdifull kunnskap om det meste av det hun skriver om ... Napoleoni bringer inn en ny og viktig dimensjon som har vært fraværende i de fleste tidligere bøker om internasjonal økonomisk kriminalitet. Hennes insistering på at dagens legale økonomi vanskelig lar seg skille fra den illegale, er tankevekkende og fortjener oppmerksomhet. Kapittelet om finanskrisen er spesielt leseverdig.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Røverøkonomien bringer et vell av sjokkerende opplysninger om hvordan globaliseringen og den nye verdensordningen etter Berlinmurens fall rammer millioner av mennesker.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Fra prostitusjonen ved grensen mellom Tsjekkia og Tyskland, via mafiosoene i hennes hjemland Italia, til tyvfisket i Nordsjøen, etablerer hun en imponerende skrekkatalog over korrupsjon og kynisme i den moderne verden. Og i den virtuelle.»
Halvor Finess Tretvoll, Dagsavisen

«Det er en krigserklæring skrevet med latinsk temperament og kraftutfoldelse. [...] Årets bok dokumenterer også hennes imponerende kunnskapsmengde om globalisering og verdensøkonomi, og fremstår som et svært ambisiøst forsøk på å ta dagens verden på kornet.»
Geir Kjell Andersland, Bergens Tidende

«Det er ingen tvil om at forfatteren beskriver sider ved vårt økonomiske system som de fleste av oss bare aner, men verken forstår omfanget av eller hva det innebærer økonomisk og politisk. De mange konkrete eksemplene er grunn god nok til å lese boka.»
LO-Aktuelt
Loretta Napoleoni er italiensk journalist og forfatter som bor i London og USA.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere