ISBN: 9788243004290
Status: I salg
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Innb.
  

Dag Ellingsen

Reven

Olav Thon og hans metoder
Ingen har noen gang utfordret Olav Thon på historien om hvordan han bygde sitt imperium. Dag Ellingsen går bak Thons selvproduserte myte og gir et helt nytt og overraskende innblikk i Olav Thons metoder i forretningsliv og mytebygging.
“Et velformulert og viktig angrep på et norsk glansbilde.”
– Frank Rossavik, Førdebiograf og Brageprisvinner 2007

I alle år har vi hørt at Olav Thon kom fra små kår og startet med to reveskinn. Aviser og ukeblader formidler stadig at han er opptatt av naturen og lever et nøkternt liv preget av havregraut og fjellturer. I mellomtiden får Olav Thon uforstyrret omskape Norge på en måte som er stikk i strid med hans asketiske selvbilde.

Ingen har noen gang utfordret ham på historien om hvordan han bygde sitt imperium. Dag Ellingsen går bak Thons selvproduserte myte. Han forteller om pelshandel i krigstidens Norge og om hvordan Thon bestakk tollere og ble dømt for korrupsjon.

Videre undersøker forfatteren hvordan Thon endret store deler av eiendomsmarkedet gjennom dristige – og tidvis hardhendte – grep med utvikling av forretningsgårder i byer og tettsteder landet rundt. Sporene følges fram til Olav Thons forretningsimperium av i dag.

PRESSE
"Forsker og journalist Dag Ellingsen avkler myten om Olav Thons Askeladden-reise fra fattige kår i Hallingdal via pelshandel til eiendomsimperium i Oslo. [...] Ellingsens bok er researchtung og velskrevet [...]"
– Stian Bromark, Dagbladet

"Ellingsen har skrevet en langt bedre bok enn Berg. Forfatteren er grundig – av og til over i det omstendelige – men det gir boken ”Reven” troverdighet."
– Tarjei Skirbekk, NRK Kulturnytt

"Såpass ikonisk er bildet av den nøysomme milliardæren som en moderne norsk grunnfortelling, at den er verd en 150-siders forsøk på nedrivning. [...] boken er samtidig økonomisk nok fortalt til å fungere også som et lite stykke medie- og mytekritikk i et litt uvanlig format."
– Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

"Skal man konkludere, er Ellingsens bok klart best."
– Dag Eivind Undheim Larsen, Klassekampen

"En bok som er opplagt anbefalt lesning."
– Sigvald Sveinbjørnsson, na24.no
Andre bøker av samme forfatter
Dag Ellingsen
Olav Thon og hans metoder

Dag Ellingsen er forsker og forfatter.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere