ISBN: 9788243003996
Status: I salg
Utgivelsesår: 2007
Innbinding: Innb.
  

Ute Schneider

Kartenes makt

Et blikk på kartene opp gjennom historien viser at de alltid gir et avtrykk av bestemte verdensbilder. Denne praktboka leverer kartkunstens historie fra middelalderen til i dag. Den viser ikke bare at kartmakerne var store kunstnere, men også at det med denne muligheten til å definere verden, følger enorm makt.
«Kartofile kan glede seg over en ny praktbok på norsk.»
Klassekampen

Hva forteller kartene om vårt syn på verden? Vi er så vant med å bruke kart at vi tar det for gitt at de stemmer – og at det viktigste de kan fortelle oss, handler om terrenget. Men slik er det ikke nødvendigvis. Et blikk på kartene opp gjennom historien viser at de alltid gir et avtrykk av bestemte verdensbilder. Dette blir svært tydelig når man ser på middelalderens begrensede verdenskart eller amerikanske og russiske varianter under den kalde krigen. Selv dagens moderne atlas kan leses politisk og ideologisk og ikke bare som topografiske avbildninger av verden.

Kartografien – vitenskapen om karttegning – har utviklet seg enormt. Denne praktboken gir oss hele historien, fra den spede begynnelsen til dagens satellittgenererte bildekart. De mer enn 80 fargekartene i storformat illustrerer ikke bare til fulle at kartmakerne ofte var store kunstnere, de avslører også hvordan makthavere opp gjennom historien har valgt å definere verden, med store konsekvenser for oss alle.

Oversatt av Birger Solheim.

PRESSE
 
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Anmeldelse i Dagbladet
Anmeldelse i Morgenbladet

Ute Schneider er professor ved Teknisk Universitet i Darmstadt.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere