ISBN: 9788243003736
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2006
Innbinding: Innb.
  

Dan H. Andersen

Tordenskjold

En biografi om eventyreren og sjøhelten
"Kunnskapsrikt og avslørende. [...] Forfatteren har skrevet et tvers gjennom solid historisk verk."
- Ingar Sletten Kolloen, Klassekampen

Trondheimsgutten Peter Wessel Tordenskjold (1690–1720) levde sterkt og døde ung: Bare 28 år gammel ble han utnevnt til viseadmiral, som 30-åring ble han drept i duell. Han er en av de mest myteomspunne skikkelser i Danmark-Norges historie, kjent for sitt mot, sin snarrådighet og sin kometkarriere i den danske flåten.

I denne biografien gir Dan H. Andersen et psykologisk portrett av en fantastisk talentfull kriger, en sjømann uten sidestykke, men også av et menneske som var mer tungsindig og gåtefull enn vi hittil har trodd.

Boken tegner videre et bilde av en av de mest fargerike periodene i skandinavisk historie – Den store nordiske krig (1709–20). Vi møter kjente personligheter som Fredrik IV, Karl XII og Peter den store. Handlingen forgår i Nord-Europa, med avstikkere til India, Afrika og Amerika.

Dette er den første vitenskapelige biografien om Tordenskjold siden 1920-tallet.

Oversatt av Erik Ringen.

PRESSE
"Det er ingen grunn til å tvile på den framstillingen Dan H. Andersen gir i sin biografi. Han oppviser enorme kunnskaper om tida Tordenskjold virket i. Biografien tar leseren inn i datidens sjøfart, handel, kriger på land og til havs, hofflivet og hvordan de kongelige hovedaktørene Fredrik IV, Karl XII og Peter den store agerte."
Ingar Sletten Kolloen, Klassekampen

"Den grundigste Tordenskjold-biografien siden kommandørkaptein Olav Bergersens to-bindsverk fra 1925 skreller av enda flere myter om sjøhelten - som imidlertid fortsatt står igjen som en høyst usedvanlig og fascinereden person. [...] I tillegg til å gå Tordenskjold nært på klingen, gir Andersen et bredt bilde av den store nordiske krig og ruller videre ut et bakteppe av internasjonale begivenheter."
Per Christiansen, Adresseavisen

"Et virkelig fint stykke historieskrivning, lige fornemt fagkritisk, analytisk og læsevenligt."
Berlingske Tidende

"Der er eventyr over det; det er ren drengebog."
Politiken
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Andre bøker av samme forfatter
Dan H. Andersen
En biografi om eventyreren og sjøhelten

Dan H. Andersen
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere