ISBN: 9788243003842
Status: I salg
Utgivelsesår: 2006
Innbinding: Innb.
  

Anders Ehnmark

En by i lys

Antonio Gramscis slutninger
«Mennesket tenker ikke klassens tanker. Det tenker selv.» Dette skriver Antonio Gramsci mens han sitter i en fengselscelle under fascismens styre. Det er disse notatene som skal gjøre ham til en av venstresidens fremste tenkere i forrige århundre.
Mens fascismen når sitt høydepunkt i Italia, sitter Antonio Gramsci i en fengselscelle og skriver om lyset. Det er disse notatene, hans ideologiske manifest, som skal gjøre ham til en av venstresidens fremste tenkere i forrige århundre.

Enkeltmennesket må selv bestemme hva sosialismen skal være, ikke en herskende klasse, tenker Gramsci. Sosialisme er demokrati, ingenting annet. Mennesket bærer i seg muligheten til å forme sitt eget liv og sin egen situasjon. Og demokratiet rommer nettopp disse campo de possibilità, mulighetenes felt.

Anders Ehnmark, en av Sveriges fremste essayister, har skrevet en tankevekkende og vakker bok hvor kontrasten mellom klassisk marxisme og Gramscis tanker om intellektuell og moralsk frihet står sentralt: ”Mennesket tenker ikke klassens tanker. Det tenker selv.”

PRESSE
"Anders Ehnmark har skrevet et dypt engasjerende essay om en politisk filosof som fortsatt har mye å lære oss."
Svenska Dagbladet

"Den kan (...) bli en av årets viktigste bøker"
Aftonbladet

"en lærd og poetisk bok"
Sveriges radio
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Intervju med Anders Ehnmark i Klassekampen

Anders Ehnmark
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere