ISBN: 9788243002050
Status: I salg
Utgivelsesår: 2001
Innbinding: Innb.
  

Kimmeridge

Gazpacho i Cordoba

... og andre oppskrifter på det gode liv
Dette er en uvanlig kokebok og en uvanlig forfatter. Vi møter Kimmeridge beruset under Capris måne, på cross over-restaurant på Manhattan og flanerende på boulevard du Montparnasse. På veien drysser han generøst de lekreste oppskrifter ut av ermet.
Med champagne i årene tar Kimmeridge leseren med på en dannelsesreise, bort fra frossenpizzaen og komlene, til sydlandsk livsglede, kulinarisk nytelse, litteratur og kjærlighet. På vegne av det gode liv og alle dets ingredienser svinger han stetten som en svøpe over frysedisken.

Dette er en uvanlig kokebok fra en uvanlig forfatter. Vi møter Kimmeridge beruset under Capris måne, på cross over-restaurant på Manhattan og flanerende på boulevard du Montparnasse. På veien drysser han generøst de lekreste oppskrifter ut av ermet.

Et møte med Kimmeridge er et varig stevnemøte med middelhavets kultur og det gode liv. Dette er kokeboken for den som ikke bare nyter oppskrifter, men også det språket de formidles gjennom.


FRA BOKEN:

"Uer! Det er som et grynt fra det dype dynn, et ul fra urfiskens våte og mørke rike, et gulp fra de store havdyp der tunge fossiler dovent duver rundt i sine lange, ensomme tanker, som om ingenting noengang hadde skjedd. Og det har det da heller ikke, sett fra dypet." - Kimmeridge

"Det er som om smaken når lenger enn kysset, og spisebordet lenger enn sengen."
Kimmeridge om Proust

PRESSE
"Sliten og med rød sand i håret etter flere dagers safari hvor jeg utrettet viktige ting, var det en praktfull opplevelse å sette seg til bords med henne. Hun hadde en overjordisk liten rød sol i pannen, et gudinneblikk som fikk gjesten som satt ved hennes oppdekkede bord til å gå fra sans og samling: Jeg svevde, kom i trance, ble hinsides, spant rundt min egen akse. Løvebrølene fra savannene i det fjerne blandet seg med sirissene og froskenes smårare lyder like ved oss. Rommet var i bevegelse, tiden sto stille.
Den påfølgende tropenatten gjorde måltidet til et utvidet, sanselig kunstverk"


Kalv i tunfisk. En gang i Bologna fikk jeg den servert i løvtynne flak, med en vakker, tynn bord av tomatsaus rundt. Dette er hva du trenger:
700 gram kalvestek
150 gram tunfisk
1 flaske tørr, italiensk kapers
2 sitroner


Kimmeridge er et pseudonym for en kjent norsk skribent.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere