ISBN: 9788243003439
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2005
Innbinding: Innb.
  

Frank Rossavik

Hei til EU

Den gode, den onde og den brysomme Unionen
Er EU en sosialistisk tvangsstat som vil regulere hver minste detalj i livene våre? Eller et kapitalistisk maskineri helt utenfor politisk kontroll?

EU er nok begge deler, sier Frank Rossavik i denne temmelig utypiske boka om Unionen.
Dette er den første norske EU-boka som forholder seg helt udogmatisk til unionen. Den er nyttig for både ja- og nei-folk, men passer aller best for dem som er lei av å bli fortalt hvorfor de bør elske eller hate EU.

Frank Rossavik inviterer oss inn i sin grå og ofte absurde hverdag som aviskorrespondent. Han møter en stotrende Romano Prodi som ikke har hørt om EØS. Og han treffer en britisk EU-parlamentariker som jubler over at folk i hans valgdistrikt faktisk vet hvem han er.
Illustrert av Per Dybvig.

Frank Rossavik (f. 1965) var Brussel-korrespondent for Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen fra 2001 til 2005. I dag er han kommentator for Bergens Tidende.

Ei bok som utvidar horisonten! (anmeldelse, Stavanger Aftenblad)

Et slentrende blikk på EU (anmeldelse, Nordlys.)

Ja og nei til EU (anmeldelse, Dagsavisen.)

Illustrert EU-vitenskap (anmeldelse, Studvest.)

PRESSE
"Er dette en viktig bok? Ja, fordi den formidler kunnskap uten snev av
agitasjon. Og den er morsom! Det er det få EU-bøker som er."
(Guttorm Pedersen, Nordlys.)

"Ein kritikar skal vere kritisk, men eg lyt berre vedgå at det einaste eg saknar, er at der ikkje finst fleire liknande bøker. Her er så mange oppslag til fornuftige samtalar mellom folk, motstandarar og/eller tilhengjarar, at eg får lyst til å syngje slik gutungen song utforbi vindauget til Augustin: Ta og les, ta og les!"
Bjørn K. Nicolaysen, Stavanger Aftenblad

"Frank Rossavik skriv godt. Han gjev eit svært så balansert bilete av EU i tida mellom innføringa av fellesvalutaen i 2001 og dei franske og nederlandske neia i 2005. Han teiknar interessante og truverdige - av og til morosame -bilete av EUs institusjonar og personar, av arbeidet som pressemann og av småkorrupsjon, lobbyisme og frustrasjon i eurokratiet - utan at dei vert karikaturar. (...) Boka hans har fått meldaren til å tenkja meir omkring EU enn dei aller fleste andre bøker han har lese om emnet. Så honnør til Frank Rossavik for ei god bok om eit vanskeleg emne".
Pål H. Bakka, Dag og tid

"Resultatet er blitt en bok som i stor grad tar opp i seg EU-kritikken som finnes i EU-landene, og som er full av det EU-reportasjer flest mangler: Europeere, av typen som ikke har dokumentmappe under armen og adgangskort til EU-bygningene i Brüssel. Her får mannen i gata rikelig plass til å lufte sitt syn på unionen. (..)
Ivar A. Iversen, Dagsavisen.

"Populærvitenskap er vanskelig, men Rossavik er som Illustrert vitenskap på sitt beste: Informerende og underholdende." Øyvind Lefdal Eidsvik, Studvest
Andre bøker av samme forfatter
Frank Rossavik
Den gripende historien om NS-ordførerens jødiske sønn
Frank Rossavik
Biografien om Kåre Valebrokk.
Frank Rossavik
"Rossavik har lyktes igjen!" Stavanger Aftenblad

Frank Rossavik
Ein biografi om Einar Førde
Frank Rossavik
Ein biografi om Einar Førde
Frank Rossavik
Ein biografi om Einar Førde

Frank Rossavik
Fra Kings Bay til Kongens bord
Frank Rossavik
Historien til Norges mest fargerike parti!

Frank Rossavik er politisk kommentator og prisbelønt forfatter.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere