ISBN: 9788243003330
Status: I salg
Utgivelsesår: 2005
Innbinding: Innb.
  

The Mission

The Iraqi WMD-programme and it’s dismantling 1979-2003

The complete and authorized story of the Iraqi programme for aquiring weapons of mass destruction,  told by those who directed it.  Engaging in their criticism of the regime, the authors offer their most severe criticism of US foreign politics and the UN-inspectors,  convincingly demonstrating that the WMD-programme was closed down as early as in 1991.Click here for info on Rights
Jafar Dhia Jafar, Numan Saadaldin Al-Niaimi, Lars Sigurd Sunnanå

Oppdraget

Innsidehistorien om Saddams atomvåpen

Iraks fremste kjernefysiker får i oppdrag av Saddam og starte utviklingen av en irakisk atombombe. "Oppdraget" er en personlig beretning om det å leve og arbeide i Saddams indre sirkler, samt en storpolitisk thriller.

Om morgenen 7. juni 1981 bomber israelerne Tuwaitha, Iraks lovlige atomanlegg. En tid etter blir Jafar D. Jafar, iraks mest fremstående kjernefysiker, hentet ut fra husarresten han sitter i. Han blir kjørt til presidentens palass, hvor Saddam ber ham starte utviklingen av en irakisk atombombe. Mens Jafar tidligere har opplevd kolleger forsvinne uten grunn og i fengselet hørt skrikene fra Saddams torturofre, får han med ett tusenvis av ansatte under seg og alle nødvendige midler til å drive fram et atomvåpenprogram.

Her presenteres for første gang den fullstendige historien om Saddams atomvåpen og de fortvilte forsøkene på å overbevise verden om at programmet ble avsluttet allerde i 1991.

Oppdraget er en personlig beretning om hvordan det var å leve og arbeide i Saddams indre sirkler, og samtidig en storpolitisk thriller som kuliminerer med Bagdads fall i 2003. Underveis får vi fascinerende innblikk i de tekniske, politiske og moralske dilemmaer som ligger i å utvikle en atombombe for en diktator i Midtøsten.

Boka er skrevet i samarbeid med NRK-journalisten Lars Sigurd Sunnanå og Jafars høyre hånd, Numan Saadaldin Al-Niaimi.


"Spennende og etterlengtet" (terningkast 5), Sten Inge Jørgensen, VG

"Draumen om atombomba", Roald Helgheim, Dag og Tid


Andre bøker av samme forfatter
Lars Sigurd Sunnanå
En dokumentar om Redningsselskapets skjulte liv

Jafar Dhia Jafar har dr.grad i fysikk fra University of Burmingham 1965.
Les mer om forfatteren

Numan Saadaldin Al-Niaimi har en doktorgrad i uorganisk kjemi fra University of Oxford i 1964.
Les mer om forfatteren

Lars Sigurd Sunnanå er en av Norges mest profilerte og prisbelønte journalister.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere