ISBN: 9788243003019
Status: I salg
Utgivelsesår: 2004
Innbinding: Innb.
  

Draug

A historical role play
The year is 1801. Norway is a colony of Denmark, without is own king and flag. This is the age of enlightenment, and the church is working hard to make people throw away their superstitions. Draug is meddling between the historical realities and a world of fairytales – between Norwegian history and local myths.


Click here for info on Rights
Matthijs Holter

DRAUG

Et rollespill
Draug er et rollespill som utspiller seg i grenselandet mellom det historiske Norge på 1800-tallet og en mytisk eventyrverden. Dette er det første rollespillet utgitt på norsk og med et spillunivers som bygger på norsk historie og mytologi. Egner seg for 3-6 spillere fra 12 år og oppover.
Året er 1801. Norge er under dansk styre, uten konge og uten flagg. Landet styres av den siviliserte embetsstand i København. Handelsmenn i Christiania tjener seg rike på trelast, og går konkurs på skipsrederi. Det er en opplyst tid, hvor prester og biskoper begynner å få bukt med bøndenes overtro, og idealer om fri handel og selvstyre har festet rot blant landets fremste.
Men utenfor storbyene, i bygder og grender, i daler og fjellhuler, bor det et annet slags folk. I skogenes dype tjern ligger nøkken og venter på dumdristige forbipasserende; under haugene bor de underjordiske som aldri får se lyset. På hver gård bor en nisse, i hver bygd et skrømt, og på bølgene rir draugen – skrikende, på jakt etter sjeler.


PRESSE
"Bare ideen er nok til å gi en ekte rollespiller tårer i øynene: Norge på Napoleons tid, med ei hulder bak hvert tre. I «Draug» foregår spillet i Norge tidlig på 1800-tallet. Eventyrmulighetene er mange, ikke minst fordi vi som spillere allerede har mange forstillinger om hvordan verden så ut da. Kanskje vil vi skape eventyret på et fattighus i Christiania, i en borgerfamilie i Trondhjem på fallittens rand, eller på et vakkert fiskevær i Lofoten der en ond væreier hersker?
Kanskje kribler det etter å spille allerede? Det skjønner jeg godt, for dette er strålende underholdning. (...) Med «Draug» har Matthijs Holter tatt skrittet helt ut og laget et norsk historisk-magisk spill som alle kan kose seg med i stua hjemme. Endelig. (...)
Det er bare å bli bergtatt"
Tone Almhjell, Adresseavisa.
Andre bøker av samme forfatter
Matthijs Holter
En eventyrsamling til rollespillet Draug

Matthijs Holter
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere