ISBN: 9788230400012
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2003
Innbinding: Hft.
  

Gunnar Iversen, Yngve Sandhei Jacobsen

Estetiske teknologier 1700-2000

Hvordan forholder kunsten seg til teknologien, og hvilke forbindelser finnes mellom teknologi og estetikk, medier og sansning? Bidragsyterne til denne antologien viser bl.a. at informasjonssamfunnet ikke begynte med dagens nye digitale medier, men strekker seg tilbake til oppfinnelsen av boktrykkerkunsten.
Bidragsyterne til denne antologien viser at informasjonssamfunnet ikke begynte med dagens nye digitale medier, men strekker seg tilbake til oppfinnelsen av boktrykkerkunsten og postvesenets utvikling. Boken inneholder tekster som bl.a. behandler hvordan romanen på 1700-tallet ble påvirket av brevskriving og postvesen, hvordan medier og maskiner tematiseres i Goethes Valgslektskapene, hvordan erindring og glemsel skildres i Ibsens Når vi døde vågner, hvordan en ny offentlig visuell underholdningskultur vokser fram i Norge på slutten av 1800-tallet, med diorama, magiske lanterner og film, og hvilken rolle radiomediet og lyd spiller hos forfattere som Ingeborg Bachmann og Nathalie Sarraute. Boken er dermed et stykke mediearkeologi, som avdekker overraskende forbindelser mellom estetikk og teknologi, og utforsker glemte medier.

«Estetiske Teknologier 1700-2000» er skrevet av både internasjonale og norske forskere, og har et tverrfaglig perspektiv. Boken er skrevet for studenter i litteraturvitenskap og mediefag, og for alle som er interessert i kunst og teknologi.

PRESSE
 
Andre bøker av samme forfatter
Gunnar Iversen
Har telefonen lært oss å lytte på en ny måte?
Iversen, Iversen
Hvordan forholder kunsten seg til teknologien?

Gunnar Iversen er professor i filmvitenskap ved institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU.
Les mer om forfatteren

Yngve Sandhei Jacobsen er post.doc.stipendiat ved institutt for nordistikk og litteraturvitenskap, NTNU.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere