ISBN: 9788243001701
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2001
Innbinding: Hft.
  

Slavoj Zizek

Ideologiens sublime objekt

Hvorfor har dagens TV-komedier "latter på boks"? For at vi skal skjønne når vi skal le? Nei, mener Zizek, det er for at vi skal slippe å le, ved at den Andre, legemliggjort i TV-apparatet, ler for oss. Så selv om ikke gjør noe annet hele kvelden enn å stirre TV-skjermen, kan vi etterpå si at hadde en virkelig underholdende kveld.
Overraskende, underholdende og svært tankevekkende tolkninger av alt fra populærkultur og hverdagsliv til moderne politikk og filosofi.

En dominerende ideologi, mener Zizek, viser seg ikke bare i de store politiske sammenhengene, men ytrer seg kanskje i sin mest brennende form på populærkulturens ulike nivåer: Her formidles de forestillinger og fantasier som kjemper om å konstituere vår opplevelse av virkeligheten og oss selv.

Inspirert av Lacans psykoanalyse og Hegels filosofi, kaster Zizek seg over det moderne livets kulturelle og ideologiske fenomener med frisk energi. Resultatet blir ofte overraskene, underholdende og svært tankevekkende tolkninger av alt fra populærkultur og sosialt hverdagsliv, til moderne filosofi og politikk.

Denne boken introduserer Zizeks brede intellektuelle register for et norsk publikum. Det er uvanlig lesning: Vi møter en sprenglærd filosof, sosiolog og psykoanalytiker som djervt eksemplifiserer sine ressonement, det være seg ved hjelp av Alfred Hitchcocks filmer, operaene til Mozart eller krigen i Jugoslavia.

PRESSE
 

Slavoj Zizek er professor ved Institutt for sosiologi i Ljubljana, Slovenia.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere