ISBN: 9788243000247
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 1993
Innbinding: Hft.
  

Gunnar Garbo

Makt og bistand

En ambassadørs møte med norsk bistandspolitikk i Afrika
Med utgangspunkt i sine fem år som ambassadør for Norge i Tanzania, gir Garbo en reflektert og personlig beretning om hvordan han opplevde å representere en av de største bistandsnasjonene i et av verdens fattigste land. Garbos hovedanliggende er å være ambassadør også for Afrika.
Gunnar Garbo tar i denne boka opp et tema som bør vekke debatt i politiske og samfunnsengasjerte kretser.
Med utgangspunkt i sine fem år som ambassadør for Norge i Tanzania, har Garbo skrevet en personlig bok. En reflektert beretning om hvordan han opplevde å representere en av de største bistandsnasjonene i et av verdens fattigste land. Han forteller om hverdagsmennesker og politikere som krysset hans vei, og krydrer det hele med anekdoter fra diplomatlivet og samtaler med kjente statsledere.

Idag krever Verdensbanken og Det Internasjonale Valutafondet at forgjeldede utviklingsland skal avvikle offentlige styringsmidler og overlate økonomien til markedskreftene. Utviklingslandene får kniven på strupen: Bøyer de seg ikke for kravene faller bistanden bort.
«Hvordan kan det ha seg at Norge i dag slutter opp om denne presspolitikken?», spør Garbo, som tar til orde for en bistandspolitikk der mottakerne behandles som ansvarlige likemenn, uten den arroganse som på mange nivåer kommer til uttrykk i dagens politikk.


PRESSE
 

Gunnar Garbo har bak seg et aktivt liv som journalist, politiker og embetsmann i UD.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere