ISBN: 9788243000605
Status: I salg
Utgivelsesår: 1996
Innbinding: Hft.
  

Benedict Anderson

Forestilte fellesskap

Refleksjoner omkring nasjonalismens opprinnelse og spredning
I denne vidt anerkjente boken, gransker Benedict Anderson hvordan forestillingen om nasjonen har blitt skapt og vedlikeholdt, og hvordan den med tiden har fått en global utbredelse: Nasjoner over hele verden betrakter seg selv som urgamle eller opprinnelige.
“Med oversettelsen av Imagined Communities er et av de betydeligste bidrag til seinere års studier av nasjonal identitet gjort tilgjengelig for et bredt norsk publikum”, hevder sosialantropologen Anders Johansen i sitt etterord. Og det burde kanskje være en begivenhet i seg selv!

Mange har skrevet om nasjonalisme, men ingen har gjort det som Benedict Anderson. Det er umulig ikke å bli engasjert av hans kunnskapsrikdom om de prosessene som har fått nasjoner over hele verden til å betrakte seg selv som urgamle eller opprinnelige.

Anderson fremhever bl.a. monarkiets svekkelse, samhandlingen mellom kapitalisme og trykkekunst, utviklingen av morsmålet som statsspråk og endrede forestillinger om tid, som viktige faktorer for utviklingen av nasjonalstaten.

Benedict Anderson har skrevet et nytt forord til den norske utgaven.

PRESSE
 
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Forestilte fellesskap i kortform!

Benedict Anderson er professor i internasjonale studier ved Cornell University, USA.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere