ISBN: 9788243007130
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innb.
  

Tor Åge Bringsværd

Jesus


Det er skrevet mange bøker om «Den historiske Jesus» som forsøker å finne svar på om han virkelig har levd. I verdslige kildeskrifter finnes han rett og slett ikke. Men utallige forfattere har likevel forsøkt å sette ham inn i en større sammenheng ut fra det vi vet om kultur og dagligliv i det som skal ha vært hans samtid. Dette er ikke en slik bok.

I stedet for å lete etter historiske fragmenter konsentrerer Tor Åge Bringsværd seg om det fantastiske og mytiske ved Jesusskikkelsen – det poetiske og det kuriøse, slik vi finner ham beskrevet i kjetterskrifter, forkastede eller glemte evangelier, eventyr og folkelig tradisjon.

Bringsværd forteller om da Jesus var i England og India, om hvordan han ble født i en hule, og om hvordan han som guttunge fant på de mest grusomme sprell for å hevne seg på sine jevnaldrende.


PRESSE
«Vi møter en Jesus som har besøkt Mexico, England og India. Vi følger hans livsløp – slik det fremstår i Bibelen, men i enda større grad i apokryfene og i andre skrifter. Selv er jeg ikke troende. Men jeg leste denne respektfulle alternativbiografien med fascinasjon. Også kristne vil, antar jeg, finne glede i å sette seg inn i helt andre fortellinger og forestillinger om Jesus Kristus.»
Tom Egeland, VG

«Begge er underholdende. Men mest uvanlig stoff finner du uten tvil hos Bringsværd. … (Han) drøfter stoffet, forteller hvordan han tenker, presenterer kilder og sitater, fotnoter og friske assosiasjoner i haugevis, uten at det tynger stoffet. Snarere tvert imot. Mest nytt er det å hente hos Bringsværd, hvis man med nyheter tenker på historier om at Jesus - før han forsto meningen med sine spesielle evner - tok livet av sine lekekamerater eller forvandlet folk til griser eller geiter. Eller at han var i England med båt, at han dukket opp i India etter at han var antatt død på korset eller at han krabbet ut av en nedgravd kiste i Mexico. Bringsværd minner om at «sannhet er et vidt begrep, og enhver setter grensene der han selv føler for det».  Frederik Wandrup, Dagbladet

«Bringsværd er altså en litteraturens Thor Heyerdahl som leter etter sannhet og visdom i fortellinger som har overlevd århundrene, og med dette utgangspunktet går han inn i Jesus-historien. Eller historiene, for Bringsværd letter først og fremst etter de versjonene den vanlige bibelleser ikke kjenner. …Resultatet er fargerike bilder fra Jesu fødsel, fantasifulle beretninger om hans reiser til Cornwall i ungdommen og årelange opphold i India mot slutten av sitt liv. Og som den kunnskapsrike og engasjerte veileder Bringsværd er, balanserer han godt mellom fascinasjon og forundring. … Det er enkelt, men det er godt. Og begge disse bøkene kan gjerne slåss om oppmerksomheten med påskekrimmen i dagene som kommer.» Tarald Aano, Stavanger AftenbladOppslag med anmeldelse i VG, 10. mars 2013.                                  

     
Anmeldelse i Dagbladet 25.03.2013              Anmeldelse i Stavanger Aftenblad, 26.03.2013


Intervju i Vårt Land, 02.04.2013

Andre bøker av samme forfatter
Tor Åge Bringsværd
Myter, eventyr og folketro
Tor Åge Bringsværd
Bringsværd følger de forskjellige mytene om dronningen av Saba
Tor Åge Bringsværd
Fortellinger fra Buddhas tidligere liv

Tor Åge Bringsværd
Elefantguden er omgitt av merkelige og eventyrlige myter
Tor Åge Bringsværd
"Slik skal London oppleves!"
Tor Åge Bringsværd
"Slik skal London oppleves!"

Tor Åge Bringsværd
Er han en historisk skikkelse eller kun en mytisk figur?
Tor Åge Bringsværd
Helten fra Sherwoodskogen?

Tor Åge Bringsværd er en av Norges mest folkekjære forfattere og har vunnet en rekke priser.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere