ISBN: 9788243010369
Status: I salg
Utgivelsesår: 2016
Innbinding: Hft.

ANDRE UTGAVER:
De modige
Innb. (2015)
  

Per Kristian Aale

De modige

Italienernes opprør mot mafiaen

Cosa Nostra, Camorra og 'Ndrangheta ­– mafiaen er mektigere, rikere og mer hensynsløs enn noen gang tidligere. Gjennom stråmenn eier de tusenvis av bedrifter. De har politikere, politifolk og dommere i sitt nettverk. Den italienske mafiaen har nærmest fått monopol på omsetningen av kokain i Europa, søppel er blitt "big business", og bål med giftig avfall lyser opp nattemørket i Sør-Italia.

 

Hva skjer når vanligere italienere, med fare for eget liv, tar opp kampen mot mafiaen? Forfatter Per Kristian Aale forteller historiene til disse modige italienerne. De siste årene har det vokst fram en folkebevegelse som kjemper for et samfunn uten drap, vold og økonomisk kriminalitet.

Aale har reist på kryss og tvers i mafiaens Italia. Han tar leseren med til Sicilia der den første antimafiabevegelsen oppstod som en reaksjon mot Cosa Nostras brutalitet, til de fattige bydelene i Napoli der Camorraen bygget seg opp med smuglersigaretter og narkotika, og til mørkets hjerte - den lille byen San Luca i Calabria. Herfra styrer 'Ndrangheta et imperium som nå strekker seg til alle verdens hjørner.

 PRESSE
 

"En usminket gjennomgang av mafiaens nyere historie"            Trønder-Avisa  
 

"Gjennom effektiv kryssklipping mellom egne reportasjereiser i det sørlige Italia og kildebaserte nedslag i mafiahistorien, kommer forfatteren tett innpå dette gangsterveldet som har vært en svøpe for det italienske samfunnet gjennom snart to hundre år"          Klassekampen        

Andre bøker av samme forfatter
Per Kristian Aale
Italienernes opprør mot mafiaen

Per Kristian Aale Journalist i Aftenposten og forfatter av boka De modige.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere