ISBN: 9788243010208
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innb.

Bla-i-boka
  


FLUKT


Kåret til årets vakreste bok 2015 og vinner av Gullboken 2016! Les mer lenger nede på siden.I desember 1942 tvinges den jødiske Oslojenta Ruth til å rømme over grensen til Sverige. 70 år senere flykter tjuesjuåringen Abdulfattah Almozzen hals over hode fra Raqqa i Syria.

FLUKT presenterer et tjuetalls mennesker og deres historier. De er alle svært forskjellige, men har én ting til felles: Noe dramatisk gjorde at de måtte bryte opp, med eller uten sine nærmeste, og dra på flukt fra det stedet som de en gang kalte hjemme. Flere av dem med livet som innsats.

FLUKT samler portretter laget av en rekke av våre fremste journalister og fotografer. Historiene spenner fra norske flyktninger til Sverige under krigen til dagens flyktninger fra Syria. De minner oss om at det bak tallene og avisoverskriftene om dagens flyktningkatastrofe befinner seg vanlige mennesker:

Mennesker som ligner oss alle i sine erfaringer og redsler, sine håp og drømmer. FLUKT er et ideelt prosjekt, gjennomført på dugnad i alle ledd, hvor hele overskuddet tilfaller utdanningsprosjekter i regi av Flyktninghjelpen. De er rettet mot syriske barn og ungdommer i nærområdene.


Se også: www.flukt.net. Her finner du mye mer stoff om og fra boka.
KÅRET TIL "ÅRETS VAKRESTE BØKER 2016"
Diplom til Eivind Stoud Platou, Terese Moe Leiner, Geir Henriksen, Aud Gloppen, Liselotte Dick og Björk Bjarkadottir, for
Flukt

Juryens kommentar: Høyaktuelt og alvorlig tema behandlet på en respektfull måte. Gir rom for ettertanke og innsikt og minner oss om at det finnes mennesker bak katastrofene. Bevisst bruk av farger og typografi, og fine forenklede kartillustrasjoner. Materialvalg, ved det taktile omslaget og ubestrøkede papiret, står godt til tematikken.

Mer om prisen:
http://www.grafill.no/nyhet/event/her-er-arets-vakreste-bker

KÅRET TIL "ÅRETS GULLBOK 2016"
Kategori: Årets utgivelse

Fra juryen: Årets utgivelse er et imponerende massivt verk både i uttrykk og innhold. Det visuelle uttrykket og det tekstlige utvalget viser både samspill, bredde og variasjoner, samtidig som årets utgivelse først og fremst viser oss enkeltmenneskene. Årets utgivelse viser et historisk og geografisk spenn over et høyaktuelt tema. Flyktningenes erfaringer vil bli en større og større del av samfunnet vårt i årene som kommer og årets utgivelse gir stemme til menneskene bak tall og nyhetsreportasjer.  Den viser oss de historiske linjene, samtidig som den motvirker dehumanisering ved å vise oss enkeltmenesker som har opplevd flukt.

22 journalister og 16 fotografer fra ulike norske medier har levert sterke portretter av mennesker som av vidt forskjellige grunner har måttet rømme fra sine hjemsteder. Til sammen har mer enn sytti personer vært involvert i arbeidet med FLUKT, som er gjennomført på dugnad i alle ledd, i regi av Spartacus Forlag. Årets utgivelse går til dugnadsprosjektet FLUKT.


Mer om prisen:
http://bok365.no/artikkel/gullboken-til-barnebokfestivalen/#.V1EyudcTX3E
Bidragsytere


Med takk til alle som uten vederlag har gjort boka FLUKT mulig

Hvorfor?


Forlagssjef Per T. Nordangers forord

Årets viktigste julegave?


Informasjon til deg som ønsker å gi en meningsfylt julegave.

Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere