ISBN: 9788243009790
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
Norges verste nazister
Hft. (2016)

Bla-i-boka
  

Bernt Rougthvedt

Norges verste nazister

Nordmenn og tyskere i Hitlers tjeneste 1940-1945

Mange nordmenn valgte Hitlers side under krigen, og mange av dem utførte grusomme handlinger mot sine landsmenn. Boka tar for seg et utvalg norske og tyske nazister som på hvert sitt vis kjempet tyskernes sak. Gjennom tekst og bilder dannes et sterkt og sammensatt bilde av hvem som hadde makten i Norge under okkupasjonen og hva slags forbrytelser de begikk.


Norges verste nazister omhandler ikke bare krigsforbrytere og torturister, men også dem som i kraft av sin stilling i samfunnet hadde stor innflytelse og makt:

Sentrale personer i Nasjonal Samling er representert, ministre i Quislings regjering og ansatte i politiet. I boken presenteres historiene til personer som Vidkun Quisling, Josef Terboven, Olga Bjoner, Rolf Fuglesang, Henry Rinnan, Knut Hamsun, Hans Aumeier, Walther Stahlecker og mange flere. Disse var alle viktige i det terrorregimet som den tyske okkupasjonen skapte i Norge 1940-45.


Forfatter Bernt Rougthvedt har tidligere utgitt bøker både om nazister og motstandsmenn. I Norges verste nazister gir han en annerledes tilnærming til historien om 2. verdenskrig i Norge.


PRESSE

«Dramatisk lesning, enten man er nybegynner eller viderekommende i krigshistorie. Den er leservennlig i all sin gru. »
Dagbladets terningkast 5

Dagbladet 20.11.2015
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Andre bøker av samme forfatter
Bernt Rougthvedt
Nå i pocket!

Bernt Rougthvedt har skrevet en rekke biografier, bl.a. over Jonas Lie og Stein Riverton, den siste ble Brageprisnominert.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere