ISBN: 9788243009462
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
De modige
Hft. (2016)
  

Per Kristian Aale

De modige

Italienernes opprør mot mafiaen

Corleone-klanen skapte den mest brutale og mektigste mafiaen som verden noen gang har sett. Brutaliteten gjorde at de fikk eneveldig makt over Cosa Nostra, men bestialiteten gjorde også at den italienske staten for første gang virkelig tok opp kampen.

I boken forteller Aale historien om hvordan mafiagruppene i Calabria og Napoli-regionen bygde seg opp og fikk vokse i fred i skyggen av den voldsomme striden mellom staten og den sicilianske mafiaen. Resultatet er at den italienske mafiaen totalt sett er blitt farligere, mektigere og rikere enn noen gang tidligere. Cosa Nostra, Camorra og 'Ndrangheta har både politikere, påtalemyndighet og rettsapparat på lønningslistene.

Samtidig forteller han historien om det gryende opprøret mot mafiaen, og hvordan modige italienere nå begynner å kjempe. Det som nå skjer, ville vært helt utenkelig for noen år siden. Når flere står sammen, tør ikke mafiaen i like stor grad slå ned på opprøret fordi den er avhengig av sosial aksept for å fungere slik den gjør. Selv om mafiaen strekker sine fangarmer langt ut i verden, ligger grunnlaget for makten fortsatt i Sør-Italia og i kulturen her.
På Sicilia startet motstanden så vidt for 20 år siden, og nå har hundrevis av forretninger stoppet å betale beskyttelsespenger. I Napoli-regionen ligger et tidligere narkoimperium delvis i ruiner og sliter den med å overleve. Calabria er på mange måter slik Sicilia var for 20-30 år siden - mafiaen står svært sterkt - men det gir håp når de første menneskene nå begynner å gjøre motstand.

De modige er den fascinerende og voldelige historien om de tre store mafiaorganisasjonene i Italia, fra deres ”glansdager” på 1960-tallet og frem til i dag. Samtidig blir vi kjent med prester, politikere, butikkeiere og ungdom som risikerer livet for å kjempe mot den mektige mafiaen.

PRESSE
«Aale kommer nær inn på menneskene han treffer, og han forteller deres historie på en måte som berører. De modige er en levende og engasjert fortelling som gir innsikt i en kamp som vel ingen ser noen ende på.» Jan-Erik Ebbestad Hansen, Aftenposten

«Gjennom effektiv kryssklipping mellom egne reportasjereiser i det sørlige Italia og kildebaserte nedslag i mafiahistorien, kommer forfatteren tett innpå dette gangsterveldet som har vært en svøpe for det italienske samfunnet gjennom snart to hundre år. ...
Jeg kommer til å huske De modige neste gang jeg kjøper tomater»    Geir Pollen, Klassekampen
«Bokas største styrke ligger i de direkte møtene Aale har med de modige. [...]  Her er det ingen romantisering, ingen kult rundt «Sopranos» eller Marlon Brandos mumlende gudfar. Det handler om forbrytelser.»  Jon Rognlien, Dagbladet
«En usminket gjennomgang av mafiaens nyere historie.»  Trond Blikø, Trønderavisa

Hør anmeldelsen av De modige i Kulturhuset, NRK P2, 27.08.2015

Intervju og opplesning fra boka i NRK P2, Ekko, 21.10.2015


  Anmeldelse i Finansavisen

                  
Anmeldelse i Klassekampen     Trønderavisa    
   Dagbladet 28.08.2015                         Hør NRK Nitimens mafia-intervju her   

   Aftenposten 27.08.2015


   Telemarkavisa 28.08.2015


      
 Amagasinet 21.08.2015 (For abonnenter)                          Intervju i Morgenbladet 28.08.2015
Andre bøker av samme forfatter
Per Kristian Aale
Italienernes opprør mot mafiaen

Per Kristian Aale Journalist i Aftenposten og forfatter av boka De modige.
Les mer om forfatteren

Boklansering: De modige


Italienernes opprør mot mafiaen

Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere