ISBN: 9788243009646
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Hft.

ANDRE UTGAVER:
Spor
Innb. (2014)
  

Lena Sundström

Spor

CIAs hemmelige bortføringer

«Like spennende som en krim»  Leif GW Persson
 
En kald vinterkveld i 2001 fører maskerte CIA-agenter to menn ut til et ventende fly på en liten svensk flyplass. De er barbente, har hetter over hodene og lenker på hender og føtter. Dagen etter tortureres de av Mubarakregimets sikkerhetstjeneste i Egypt.

To år senere begynner tre journalister å nøste i historien. De kommer på sporet av et mystisk fly med betegnelsen N379P som dukker opp en rekke steder rundt om i verden. Samtidig forsvinner mennesker tilsynelatende sporløst.

Spor er en dokumentarisk thriller om gravende journalistikk og en iherdig søken etter sannheten. Men fremfor alt er dette en fortelling om verden etter 11. september, om svenske tjenestemenn som bevisst lukker øynene og om en av de største politiske skandalene i Sveriges historie.
Sporene etter CIA fører også til Norge, og Lena Sundström har skrevet et nytt kapittel til den norske utgaven.
Oversatt av Erik Ringen.


«En mesterlig journalistisk og litterær fremstilling av en politisk skandale i Sverige…for en thriller! Hendelsene er i seg selv opprørende. Svenske myndigheter står avkledd tilbake.»
TOM EGELAND, VG. Terningkast 6.


«
Bokens styrke er at den forteller en sann historie og vektlegger det vesentlige. Lena Sundstrøm har levert en velskrevet og medrivende roman om et virkelig - og viktig - journalistisk prosjekt. I god gravejournalistisk ånd har hun også kildereferanser til det aller meste. Hva skal man med fiksjon når man har slike historier fra virkeligheten?»
SIRI GEDDE-DAHL, AFTENPOSTEN 4.5.2014

PRESSE    

Tom Egelands anmeldelse i VG 04.05.2014        Aftenposten 04.05.2014

 

Hør det gode intervjuet i NRK Ekko 02.04.2014


Klassekampen 02.04.2014

  Intervju i TV2 Nyhetskanalen 01.04.2014


«Sundström har skrevet en nervepirrende dokumentar om hvordan tre svenske journalister avslørte hvordan amerikanske CIA-agenter fikk lov til å hente to egyptere i Sverige og føre dem til Egypt, hvor de ble torturert. Med en fenomenal sans for detaljer og på medrivende vis, skildres slitet, flaksen og målbevisstheten hos de tre som til slutt kunne presentere avsløringen. Trass i at saken er 12 år gammel, oppleves skildringen som høyaktuell.» Augustpriset.se

«En lysende dokumentarisk thriller»
Aftonbladet

«Et journalistisk mesterverk» Svenska Dagbladet

«Hvis du skal lese én thriller denne høsten, så velg denne. Den er både velskrevet, aktuell og rystende. Den brutale volden dirrer under overflaten; verden over og døgnet rundt. Og det mest skremmende av alt er at den er helt sann.»
Dagens Nyheter

«Jeg får vondt i magen når jeg leser Lena Sundströms bok. Jeg leser den som en thriller, men hele tiden kjenner jeg en sterk uro. Det er så vanskelig å ta inn over seg at det som beskrives i boken, virkelig har hendt. At det ikke er en konspiratorisk amerikansk thriller, men et stykke virkelighet.»
Arbetarbladet

«En alldeles enestående bok… Forfatteren heter Lena Sundström og for deg som bryr deg om demokratiet, rettsstaten og våre muligheter til å leve anstendige liv, burde den være obligatorisk lesning. … Sundström vet hvordan man forteller en grusom historie. Hun behersker til fulle all den pedagogikk som dramaturgien krever. Hun fører en effektiv og drivende prosa, samtidig lavmælt, reflektert og med en briljans i stil og anslag som få skribenter kan matche.»
Leif GW Persson, Expressen

«Spor har en kraft og en klarhet som er direkte ubehagelig … Jeg applauderte høylytt under lesningen.»
Norrköpings Tidningar


«Sundströms evne til å gjøre gravende journalistikk til en pageturner er imponerende. … fortellingen er ikke bare en skildring av tre journalisters prøvelser og triumfer, i like stor grad er den en rapport om en statsmakt som lyver og tjenestemenn som spiller sine roller som nikkedukker.»
Helsingborgs Dagblad


«Pageturner pleier man kalle bøker som er så spennende at verden rundt en forsvinner og man bare leser og leser. Dette er en slik bok. Dessuten med en sprengkraft som burde få flere framstående myndighetspersoner til å kaldsvette. Lena Sundström har skrevet en lysende dokumentarisk thriller.»
Aftonbladet

MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslagsbilde
Andre bøker av samme forfatter
Lena Sundström
«Like spennende som en krim.» GW Persson

Lena Sundström er en prisbelønnet svensk journalist og forfatter
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere