ISBN: 9788243009523
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Hft. med klaffer

Bla-i-boka
  

Erling Folkvord

Det store Oslo-ranet

Byrådet, spekulanten og torpedoen

Salet av sjukehusboligane i 2001 var eit ran av Oslo-befolkninga, meiner forfattar Erling Folkvord. Ei gruppe spekulantar jakta på ein supergevinst da Bystyret la ut 18  leigegårdar på billigsal. Dei få utvalde som ville kjøpe, måtte ha politikarhjelp i Rådhuset. No samlar Folkvord trådane og dokumenterer kven dei var. I boka presenterer han nye opplysninger, om politikarane og om finansfolka som deltok i det store pengespelet.
 
Motstanden vart hard. Dei møtte veggen, både dei som trudde dei raskt skulle bli svært rike, og dei gode hjelparane på toppen i Oslo-politikken. Regjeringa kom óg inn på banen. Ei lokal Oslo-sak vart rikspolitikk. I jakta på milliard-gevinsten tydde ein eller fleire av aktørane til metodar ingen tidlegare hadde brukt i Oslo-politikken.

PRESSE
«Boka gir en massiv dokumentasjon på tvilsom saksgang. Hva som er korrupsjon og lovbrudd, og hva som er ideologi eller naivitet, er åpent for diskusjon. Men bildet av politikere som bruker hele sin politiske tyngde til å støtte enkeltpersoners vei til rikdom, for så å dekke over sporene sine, er urovekkende. … Det er viktig at noen roper ut, så slike saker kan diskuteres offentlig. Det gjelder også de overordnede politiske spørsmålene: Hva er motivene for at offentlige selskaper og eiendommer for enhver pris skal privatiseres? Hvordan skal en slik privatisering foregå? Og hvem skal passe på at politikerne følger sine egne lover? »
Bjarne Robberstad, Klassekampen


 Anmeldelse i Klassekampen
 

  Dagsavisen 09.05.2015        Morgenbladet 08.09.2015


 
  Dagbladet 06.05.2015

     
   Aftenposten 06.05.2015                               Klassekampen 05.05.2015


   

VG 04.05.2015                                             VG 06.05.2015Nettavisen 05.05.2015

Andre bøker av samme forfatter
Erling Folkvord
«Folkets fortjenestemedalje til Folkvord nå!»

Erling Folkvord tidligare stortingsrepresentant og mangeårig bystyremedlem i Oslo for partia RV og Rødt.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere