ISBN: 9788230401286
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innb.
  

Ingerid Hagen

Blåfargen fra Modum. En verdenshistorie

Blaafarveværket 1776 - 1821
Blaafarveværket på Modum var Norges største industribedrift på begynnelsen av 1800-tallet.
Blaafarveværket brukte koboltmalm til fremstilling av koboltblått, som særlig ble benyttet i papir-, porselens- og glassindustrien, og eksporterte størstedelen av produksjonen av blåfarge til utlandet. I sin storhetstid dekket det 80% av verdensmarkedet for blåfarge. Blåfarven fra Modum spilte dermed en viktig rolle i norsk handel med bl a Danmark, Holland og land i Asia.

I tiden rundt 1814 fikk Blaafarveværket en avgjørende rolle i opprettelsen av en ny norsk økonomi og i drakampen mellom Danmark og Norge om verdiene i det gamle riket.

Dette er første bind i en serie på flere bøker som tar for seg Blaafarveværkets historie. Dette bindet dekker pionertiden fra 1776–1821. Ingerid Hagen forteller levende om blåfargens vei fra Modum, og ut i verden. Hun beskriver livet på havna i København, i kaffehusene i Amsterdam hvor blåfargen ble solgt til handleshus i hele Europa og hvordan skip med eksklusiv kolboltblått fra Modum reiser til Japan og andre land i Asia.

PRESSE
«Hun har hatt et overveldende kildemateriale å øse av og forteller levende om dette blå eventyret, i tillegg til at boken har et rikholdig notemateriale som også vil tilfredsstille de mest historisk interesserte.» Vårt Land 28.5.14
Andre bøker av samme forfatter
Ingerid Hagen
Om landssvikoppgjørets skyggesider
Ingerid Hagen
"Bokbombe!" Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 6)

Ingerid Hagen er historiker og dokumentarfilmskaper.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere