ISBN: 9788243006263
Status: I salg
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innb.
  

Eduardo «Doddo» Andersen

Mitt Haukeland

En nær livet-opplevelse
Mange har vært til behandling eller kontroll på Haukeland universitetssykehus. Men hvordan er egentlig livet på sykehuset? Hvordan henger alt sammen, hva skjer i de etasjene og de ulike byggene som vi ikke besøker når vi er innom?
I denne boken tar Eduardo «Doddo» Andersen oss med tilbake til sykehuset der han selv ble kurert for kreft for noen år siden. Han snakker med hundrevis av ansatte og forsøker å forstå hva de arbeider med. Han møter både lykkelige og fortvilte pasienter og pårørende. En far og en mor som står bekymret og glade ved kuvøsen til det altfor tidlig fødte barnet sitt. En stor mann klarer ikke å gjennomføre nok en klaustrofobisk MR. Og en natt blir han med vekterne på nattevakt.

En tankevekkende, vittig og gripende bok fra et sted mange har besøkt, men de færreste vet mye om.


Illustrert med fotografier av Oddleiv Apneseth (f. 1955). Apneseth er frilansfotograf, og har vunnet en rekke priser og bidratt til flere bokutgivelser.

PRESSE
«Til sist minner boka «Mitt Haukeland» oss om kor mykje god journalistikk som ligg i dei kvardagslege forteljingane: I den enorme gleda over å få kjensler attende i fingertuppane etter eit slag, i menneska bak ulukkesnotisane, lunsjane midt på natta på fødeavdelinga.
Dei historiene skal vi ikkje gløyme. Difor bør boka få plass i hylla i glashuset Bergens Tidende. Alle redaktørar, journalistar og fotografar treng å bli minna om at til sjuande og sist er det dette dei aller fleste av oss er mest opptekne av: Liv og død. Og alle små augneblikk innimellom – det Doddo i undertittelen på boka kallar "en nær livet-opplevelse".»
Hilde Sandvik, BT

PRESSE

 
 

Eduardo «Doddo» Andersen er musiker, spaltist og forfatter, bosatt i Bergen.
Les mer om forfatteren

Tar julebokbadet sammen


Linda Eide og Eduardo «Doddo» Andersen intervjuer hverandre fredag(BT)

Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere