ISBN: 9788243006843
Status: I salg
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innb.
  

Dag Hagenæs-Kjelldahl

Døden på Bjørnøya

Djeveløyas 400 år - og to av mine egne

Bjørnøya har noe av verdens verste klima. Når det stormer, hender det at bølgespruten slår hardt mot vindusrutene på værstasjonen oppe på kanten av øya, det eneste stedet hvor det bor folk.

Hvert år graver havet seg litt lenger innover i fjellet.

Dag Hagenæs-Kjelldahl er en av dem som kjenner Bjørnøya best. Årene som meteorologiassistent på ishavsøya har satt dype spor, minnene kan fortsatt mane fram mareritt. Han brukte frivaktene til å utforske områder av øya der menneskefot sjelden trår, og hvor minner fra fortida har fått ligge i fred. Han studerte gamle rapporter om forlis, mord, fangst og mysterier.

Så en mørk vinterdag forsvinner en av kameratene, mens hunden hans vender alene tilbake til værstasjonen.

På den forblåste ishavsøya midt i Barentshavet har flere fått en brå og tragisk død. De mange skjelettene - ikke bare etter isbjørn og hvalross - taler sitt eget språk.


PRESSE
"I sin historiske gjennomgang gir forfatteren en samlet oversikt over viktige hendelser i øyas historie. Han beretter om et dramatisk massemord på 14 russere, om den tyske journalisten (Tåkefyrsten) som egenhendig annekterte øya i 1899, om fangst og fiske og om øyas meteorologiske base. Vevd inn i kulturhistorien får vi også beretningen om forfatterens egne overvintringer. Hans erfaringer favner alt fra langsomme dager og vandringer til dødelige isbjørnangrep og et stillferdig mytteri mot stasjonssjefen.
Som historisk dokument er boken et viktig bidrag til vår forståelse av Bjørnøyas særegne og forblåste posisjon." (terningkast fire)
Tom Egeland, VG

Dag Hagenæs-Kjelldahl har flydd taxifly i Vestindia, vært sjømann, lærer og initiativtaker til Norges første vitensenter.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere