ISBN: 9788230400654
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Hft.
  

Popular Religiosity

Popular religiosity lies beyond organized and acknowledged forms of religiosity and comprises both what we call  superstition and neo-religiosity. These ideas are passed on primarily through people’s own accounts of their experiences.

There is a religious abundance out there.Click here for info on Rights
Torunn Selberg

Folkelig religiøsitet

Et kulturvitenskapelig perspektiv
Dette er en bok om trosopplevelser utenfor det etablerte religiøse livet i Norge. Den omhandler både folketro og nyreligiøsitet, og forfatteren viser gjennom en rekke eksempler hvor omfattende og aktuelt folkelig religiøsitet er i dag.

 

Folkelig religiøsitet befinner seg utenfor organiserte og anerkjente former for religion, og omfavner både det som tradisjonelt er blitt kalt overtro og det vi kaller nyreligiøsitet. Disse ideene fomidles primært gjennom folks fortellinger om sine opplevelser.

Snåsamannen og prinsesse Märtha Louises engler er godt kjent gjennom media de siste årene, og Torunn Selberg setter forestillingene om disse populære skikkelsene inn i en sammenheng. Forfatteren viser gjennom sin empiri et religiøst mangfold som omfavner både nye og gamle, kjente og ukjente forestillinger og ideer. Plassen de har fått i ulike medier, tyder på at religiøsitet ikke bare er for den spesielt interesserte, men er gjenstand for en økende oppmerksomhet.

 

PRESSE
 
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Andre bøker av samme forfatter
Barndon, Engevik, Selberg, Ågotnes
Hva skjer når nær fortid blir historie?

Torunn Selberg er professor i kulturvitenskap, Institutt for Arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap, UiB
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere