ISBN: 9788243005631
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innb.
  

Svein Skotheim

Keiser Wilhelm i Norge

I 23 år besøkte keiser Wilhelm Norge, ofte i spissen for en stor tysk flåte. De spektakulære besøkene gav han oppslag i medier over hele verden. Dette er historien om disse reisene.


Bli med på en reise med verdens rareste mann i verdens vakreste natur!

29 år gammel ble Wilhelm keiser i Tyskland, det mektigste landet i Europa. Han ble raskt datidens superkjendis. Ikke minst de spektakulære norgesreisene gav ham oppslag i medier over hele verden. I 23 år besøkte han Norge med sin staselige keiseryacht ”Hohenzollern”, ofte i spissen for en stor tysk flåte.
Samtidig var han det store uroelementet i kampen mellom de europeiske stormaktene, en posisjonskamp som endte med første verdenskrig. Med sitt uvørne språk og mange rare utspill fikk han mer eller mindre personlig skylden for krigen.

Hvem var han, og hvorfor kom han så ofte til Norge? Denne boken beskriver keiser Wilhelm på de ulike stedene han besøkte – fra store byer til små grender, fra fjorder og fjell, fosser og breer på Vestlandet til øyer og havner langs hele kysten. Vi møter et stort utvalg av både celebriteter og lokale figurer, men også en særegen personlighet.

Rikt illustrert med malerier, tegninger og fotografier fra reisene.


PRESSE

"Svein Skotheim har skrevet en beretning som ikke bare er underholdende, men samtidig norsk kulturhistorie. " (Ulf Andenæs, Aftenposten)

"... en drivende god bok. Den er lettlest og veldokumentert. Men viktigst av alt, boka er noe langt mer enn en reiseskildring. Skotheim fanger tidsånden og konfliktene, heime og ute. Idyllen i våre feriefjorder, i skarp kontrast til den truende storkrigen som keiser Wilhelm trodde han avverget sommeren 1914. Spisse og treffende personkarakteristikker øker leselysten. Svein Skotheim får sagt svært mye med få ord. Sidene er spekket med fakta og sammenhenger. ... Anbefales." (Per Kåre Tveeikrem, Romsdals budstikke).


Svein Skotheim Svein Skotheim (født 1947) er skribent.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere