ISBN: 9788243006157
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innb.
  

Clare Longrigg

Mafiakvinner

Sterke portretter av kvinnene bak mafiosoene.

«Vi hadde vært gift i åtti dager da de skjøt mannen min. Og åtti dager senere skjøt jeg mannen som drepte ham. Jeg var bare 18. Og jeg var gravid.» (Pupetta Maresca)

Mafiaen har tradisjonelt holdt kvinnene utenfor forretningene – i alle fall offisielt. En mafiakone skulle aldri spørre og intet vite. Clare Longrigg viser i denne boka at kvinnene tvert i mot har stor innflytelse i mafiaen. De har overtatt geskjeften etter mennene sine når de har havnet i fengsel. Eller de har vært viktige rådgivere og samarbeidspartnere for sine mafiamenn. Men mafiakvinnene som har hatt makt, har samtidig ofret livene sine til organisasjonen. De har mistet sine sønner, sittet årevis i fengsel, levd i skjul og sett barna sine gå inn i den samme voldspiralen som de selv er en del av. Derfor har noen av dem gått ut av mafiaen og stått fram under vitnebeskyttelsesprogrammene.

Longrigg introduserer oss for sterke og fargerike mafiakvinner i Italia og USA. Hun har selv møtt de fleste kvinnene hun skriver om, ofte hjemme hos dem selv, og gir nærværende og heftige portretter av dem.

 

 


PRESSE
 
Andre bøker av samme forfatter
Clare Longrigg
Den siste gudfaren er tatt. Her er hele historien!
Clare Longrigg
Den siste gudfaren er tatt. Her er hele historien!

Clare Longrigg er journalist.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere