ISBN: 9788243005556
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Innb.
  

Jesper Bengtsson

En kamp for frihet

Biografien om Aung San Suu Kyi

«Den som vil vite mer om den tapre kvinnen fra Burma, bør kaste seg over denne ferske biografien»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

I likhet med Nelson Mandela, Martin Luther King og Mahatma Gandhi har Aung San Suu Kyi blitt et symbol for kampen for frihet verden over. I 1991 mottok hun Nobels fredspris.

Men i lange perioder siden 1989 har Aung San Suu Kiy blitt holdt i husarrest av militærjuntaen. Da ektemannen døde i 1999 fikk hun ikke tatt farvel med ham. Sønnene har måttet leve adskilt fra sin mor store deler av livet. Hva driver henne til så enorme oppofrelser for sitt land?

Journalist og forfatter Jesper Bengtsson har skrevet biografien om en av vår tids største politiske personligheter.

PRESSE
« …verdifull, velskrevet og aktuell innsikt  i krigene og konfliktene som har hjemsøkt Burma de siste 60 årene.  En kamp for frihet er en fortelling om utholdenhet, tapperhet og vestlig unnfallenhet.  
 
Altfor lenge vendte vi det døve øret til. Norge kompenserte noe for sitt svik med Nobelprisen  i 1991. FNs  41 offisielle besøk i Burma siden 1990 har ikke hatt noen effekt. Vetoglade Kina og Russland mener Burma-konfliktene er internt anliggende.  En kamp for frihet er partisk og ensidig. Det høres ut som en innvending, men alternativet  er inhumanitet og støtte til et forkvaklet, pill råttent militærregime. Det vil fordufte. De burmesiske aktivistenes enorme offer har bare én utgang og den står skrevet i stjernene: Storslått samling lysende seire. »
 
Stian Bromark, Dagsavisen


Jesper Bengtsson arbeider som frilansjournalist og skriver krøniker.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere