ISBN: 9788243005723
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Hft. med klaffer
  

Bolívar's sons?

The new South America between Chávez and Lula
In the ruins of the traditional political institutions and parties, 14 out of 19 countries in Latin America has been ruled by various forms of left governments the last decade.

This book presents five of the new leaders: Hugo Chávez, Lula da Silva, Evo Morales, Rafael Correa and Fernando Lugo.

Together they tell the North American president that the Pax Americana, is over. Are we now facing a real American peace, or perhaps a Pax Americana Latino?

Click here for info on Rights
Vegard Bye

Bolívars uekte sønner

Det nye Sør-Amerika mellom Chávez og Lula
Starten på det 21. århundre har vært en nesten ekstatisk opplevelse for den latin-amerikanske venstresida. Denne boka presenterer fem av de nye lederne: Hugo Chávez, Lula da Silva, Evo Morales, Rafael Correa og Fernando Lugo.

 

Det første tiåret av det 21. århundre har vært en nesten ekstatisk opplevelse for den latin-amerikanske venstresida. I ruinene av tradisjonelle politiske institusjoner og partier har 14 av 19 land i Latin-Amerika, med 2/3 av folketallet, vært styrt av ulike former for venstreregjeringer.

En fagforeningsleder fra Brasil som har kjent fattigdommen på kroppen og aldri fikk noen høyere utdanning. En oberst fra Venezuela, med både indiansk og afrikansk blod i årene, også født i små kår, som både selv har forsøkt å komme til makten gjennom kupp og selv blitt avsatt gjennom kupp. En indiansk fagforeningsleder for coca-dyrkerne i Bolivia, som springer ut av bevegelsen til kontinentets urfolk.  Eller en sosialistisk økonomidoktor fra Ecuador eller frigjøringsbiskop fra Paraguay. Politisk forskjellige, men med en sterk felles visjon om å trekke det store flertallet av sine folk opp av fattigdommen. 

Sammen forteller de den første nord-amerikanske presidenten av afrikansk opprinnelse, at Pax Americana, dette  begrepet for USAs dominans og herjing med Latin-Amerika i et par hundre år, er slutt. Står vi nå foran en egentlig amerikansk fred, eller kanskje en Pax Latinoamericana?

Her kan du se en film fra boklanseringen på Litteraturhuset:

<object width="400" height="300"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=15554527&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0" /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=15554527&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=1&amp;color=&amp;fullscreen=1&amp;autoplay=0&amp;loop=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="300"></embed></object><p><a href="http://vimeo.com/15554527">Venstreregimene i Latin-Amerika: personlige prosjekter eller bærekraftige utviklingsmodeller?</a> from <a href="http://vimeo.com/user3930932">SAIFF</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>


PRESSE
«Bye er kunnskapsrik, og har skrevet tydelige portretter av viktige statsledere.» Jo Moen Bredeveien, Morgenbladet

«en kjærkommen utgivelse» Hans Jacob Ohldieck, Klassekampen

 «Det var du [Vegard Bye] som overbeviste meg – og dermed regjeringa - om å satse så sterkt på Latin-Amerika som vi har gjort de seineste åra. Tusen takk for at du dermed har satt meg i stand til å møte nesten alle de utrolig fascinerende personlighetene du har portrettert i denne boka.» Erik Solheim under lanseringen av boka 

 «Latinamerikansk politikk er i høy grad personifisert, noe Bye får frem på en forbilledlig måte ved å flette fakta, observasjoner, intervjuer og gode historier omkring disse personene i et dramatisk drivende språk.» Bodil Fuhr, Aftenposten

Andre bøker av samme forfatter
Bye, Hoel
Ny utgave, med nyskrevet etterord. Endelig tilbake på lager!
Bye, Hoel
Den definitive, norske boka om Cuba
Bye, Hoel
Den definitive norske boken om Cuba

Bye, Hoel
Den definitive, norske boka om Cuba

Vegard Bye er statsviter og har i 25 år arbeidet med latin-amerikanske spørsmål.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere