ISBN: 9788243005563
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Hft.
  

Eivind Tjønneland

Knausgård-koden

En forrykende pamflett om hvordan Karl Ove Knausgård trollbandt det norske folk.
Ved å tømme tusenvis av sider av private betroelser ut i offentligheten har Knausgård trollbundet leserne. Mottakelsen har vinglet mellom biografisk sladder, estetisk henførelse og psykologisk identifikasjon.

I denne forrykende pamfletten gjør Eivind Tjønneland det første seriøse forsøket på å knekke Knausgård-koden. Han har tatt for seg bøkene og alle anmeldelser og omtaler av dem. Her kommer han med med overraskende innsikter i hva disse forteller om oss, i dag.

Her kan du lese Tjønnelands kronikker i Morgenbladet og Dagbladet.

PRESSE
«Tjønneland synes ikke å utelukke at selvutleverende memoarer kan si noe allment - han ser bare Min kamp som langt sjeldnere vellykket enn de fleste anmeldere han siterer. Og peker på en rekke kritiserbare punkter, uten at hele verket dermed ligger dissekert og verdiløst tilbake. 
...det (er) en ubetinget fordel at forfatteren har en skarp penn og et tydelig ståsted. Du trenger ikke være enig for å ha glede av å følge ressonnementene. At han med denne boken bidrar med det mest håndfaste Knausgård-iania - og et must for alle Knausgård-lesere - er sikkert en ironi Tjønneland kan leve med.»                  Ane Farsethås, Dagens Næringsliv


Får ros av anmelderne  (Dagsavisen, 26. mai):
 
– Forferdelig morsom lesning, med mye engasjement og temperatur. Og jeg føler meg tatt på kornet i noen av situasjonene han beskriver, sier Trond Haugen, Dagsavisens anmelder.

– En artig pamflett. Selv om jeg ikke er enig i alt han skriver, har han mange gode poenger, sier DNs litteraturanmelder Ane Farsethås.
 
Andre bøker av samme forfatter
Eivind Tjønneland
Med utgangspunkt i Ibsens fem siste skuespill

Eivind Tjønneland er professor i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere