ISBN: 9788243005167
Status: I salg
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Hft.
  

Dario Fo

Flaggermusenes by

Mine første sju år (og noen til)
"Fos barndomsskildringer som nå foreligger på norsk, bekrefter at han er en både original, lidenskapelig og ikke minst spill levende forteller. God fornøyelse."
- Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6
Flaggermusenes by er nobelprisvinner Dario Fos fiksjonaliserte selvbiografi. Her forteller han med varme og ømhet om sin oppvekst i Nord-Ialia. Hans særegne humor er blandet med en fengslende fortellerglede.

Å lese Dario Fos selvbiografi er som å være tilskuer til en av hans teaterforestillinger.

Scenen er hans oppvekstby ved Lagio Maggiore i Nord-Italia. Her myldrer det av mennesker og hendelser: morfaren som var gartner, gjøgler og historieforteller, det nærliggende Sveits hvor hustakene er av sjokolade og jenta som ble reddet opp av sjøen i en storm og ble hans første store kjærlighet.


Flaggermusenes by er fortalt med det overskudd og den vitalitet Dario Fo er kjent for.

PRESSE
"Den italienske teatermannen Dario Fo fikk Nobelprisen i litteratur for ni år siden. Hans barndomsskildringer som nå foreligger på norsk, bekrefter at han er en både original, lidenskapelig og ikke minst spill levende forteller. [...] Skildringen av lille Darios oppvekst som den lykkelige sønn av en stolt jernbanemann og en kjærlig mor, er preget av en helt særegen, menneskelig varme. [...] Den avsluttende historien av begravelsen til Fos far er burlesk inntil det vanvittige. God fornøyelse."
- Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

"Ein sprudlande forteljar boltrar seg i ei omverd befolka av dei fornøyelegaste figurar, sett med alderdommens lune og overberande blikk."
- Haugesunds avis, terningkast 5

"Det er en glad bok. Ingen dystre barndomsminner, ingen bitre erfaringer, men muntre, vemodige, morsomme, viltre og overskuddspregede opplevelser på rekke og rad."
- Liv Riiser, Vårt land
Andre bøker av samme forfatter
Dario Fo
Mine første sju år (og noen til)

Dario Fo er italiensk dramatiker og satiriker. Nobelprisvinner 1997.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere