ISBN: 9788243004863
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
Mussolini
Hft. (2017)
  

Göran Hägg

Mussolini

En studie i makt
Endelig en biografi om Mussolini! Göran Hägg forteller levende om mannen og politikeren, og gir «et fascinerende blikk på italiensk historie og et uvanlig maktmenneske» Bergens Tidende
Mussolini var Italias fascistiske diktator, svært begavet, svært populær, og som mange italienske ledere altfor glad i makt. «Jeg vil bestemme!» var mottoet hans.

Som politiker var han elsket og uhyre effektiv. Men makten gikk ham til hodet, og det endte i forferdelse, både for «Il Duce» og for det italienske folket.

Ut fra delvis nye kilder forteller Göran Hägg om hvordan Mussolini startet fascismen. Han skildrer det første møtet med Hitler i 1934, og viser oss hvordan Mussolini delvis av frykt gikk inn i krigen på Hitlers side i 1940. Vi møter også menneskene rundt diktatoren: kvinner, generaler, intrigemakere og snyltere.

Til tross for at det stadig utgis nye bøker om Hitler og nazismen, finnes det knapt en bok på norsk om Mussolini og de italienske fascistene. Häggs glitrende biografi fyller et hull i vår forståelse av europeisk historie.


Under kan du se Göran Hägg intervjue seg selv om biografien:PRESSE
«Lesere uten særlige forkunnskaper om Mussolini, vil føle at de åpner en skattkiste. Hägg gir en meget god introduksjon til det samfunnet fascismen blomstret opp i. Skildringen av Mussolinis vei til makten, som begynte ytterst til venstre, er også svært interessant.   [...]
Häggs hovedpoeng er å få frem at denne mannen i andre halvdel i sin regjeringstid begynte å trå voldsomt feil. Populært sagt begynte han å bli en skikkelig "dårlig" diktator,  - mer brutal, mer egenrådig og stadig mindre kompetent. Men hverken Italia eller fascismen kan forstås i lys av den karikaturen han etterhvert utviklet seg til, noe boken lykkes godt med å formidle.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Et fascinerende blikk på italiensk historie og et uvanlig maktmenneske [...] Biografien tegner bildet av en intelligent, ung sosialist og radikaler som lenge søker sin flokk. Den karismatiske Benitos utallige kvinnehistorier noterer Hägg like besnæret som nøyaktig. Vi følger hans lederskap, regimets fremvekst og beskjedne reformer. [...] ..et høyst betimelig og leseverdig bidrag for å forstå diktatoren og hans historiske epoke, men også psykologien i en tid da tom retorikk var alt.»
Tor Dishington Johansen,  Bergens Tidende

«Göran Hägg vil se Mussolini i et kulturhistorisk perspektiv, en tilnærming som har mye for seg. ... Hägg skriver seg inn i en essayistisk, personlig historiefortellertradisjon som har mange dyktige utøvere, ikke minst i Sverige.»
Simen Ekern, Dagbladet.

«Hägg er en elegant skrivende essayist og en kjølig iakttaker. Det ville være en misforståelse å betrakte boken som et skjønnmaleri. Regimets forbrytelser skjules ikke. Boken er virkelig en studie i makt.»  Politiken

«Det er bare å takke Göran Hägg for en intelligent italiensk historie.»
Göteborgsposten

«Fra det brilliante konsise innledningskapitlet, som burde leses av enhver som vil lære seg italiensk kultur, til sluttkapitlet, bygger beskrivelsen en vid horisont som den ensomme ulven Mussolini avtegner seg knivskarpt mot. Hägg kan sitt Italia, og han kjenner sine italienere.»
Populär Historia

«Hägg demonstrerer en imponerende kunnskap om det fascistiske Italias historie.»   
SvD

Andre bøker av samme forfatter
Göran Hägg
En studie i makt

Göran Hägg er en kjent svensk forfatter, kritiker og samfunnsdebattant.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere