ISBN: 9788243004900
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.
  

Bente Gullveig Alver

Anna Elisabeth Westerlund

En fortelling
Westerlund var Norges mest kjente synske i det tjuende århundre. Bente Alver har skrevet en uvanlig bok om et uvanlig liv og et særegent vennskap.
Hennes liv var en ferd fra en gryende opplevelse av å være kallet, gjennom tvil og tro frem til en bekreftelse av rollen som synsk. Eventyrlyst og en sterk trang til å utforske preget livet hennes.

Dette er beretningen om Anna Elisabeth Westerlund. Men det er også en fortelling om et helt spesielt forskningsprosjekt: I 1971 var Bente Alver i gang med å forske på synske, og de to kom i kontakt.

Sammen med politiet og Westerlund deltok Alver i søk etter forsvunne personer. Hun satt i Westerlunds godstol og ved hennes sengekant. Etter Westerlunds død var det Alver som fikk testamentert alle hennes papirer.

Dette er en uvanlig bok om et uvanlig liv og et særegent vennskap, som også gir innblikk i hvordan det er å leve som synsk.

PRESSE

" (Alver ) forteller kronologisk og engasjert leseren historien om Westerlunds oppvekst og utfordringer i livet. Ikke minst får vi tilgang til den kloke og synske Westerlunds helt spesielle arbeidsmetode, hennes nøkterne livsstil og hennes litt triste og ensomme livsskjebne. Forstått og lest på denne måten er boka god og til tider velskrevet med en intelligent fornuft og nær stemme. Den vil helt sikkert nå det publikummet Alver ønsker at den skal nå" . Fra Kjell Lars Berges anmeldelse "Ikke for de skeptiske" i Bok i P2
Andre bøker av samme forfatter
Bente Gullveig Alver
Erstattet av ny utgave.
Bente Gullveig Alver
Magi i hekseforfølgelsernes tid
Alver, Sakari Ryymin, Fjell
Den medisinske markedsplassen


Bente Gullveig Alver er professor i folkloristikk ved Universitetet i Bergen.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere