ISBN: 9788243004795
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.
  

Stig Holmås

Lisboa

Den folkekjære forfatteren Stig Holmås har bodd i Lisboa i lengre tid over flere tiår og kjenner byen svært godt. Flere av hans  romaner henter handlingen fra Portugal. Nå vil han gi oss glimtene og tipsene og historiene fra sitt eget Lisboa. Nellikrevolusjonen, skyggesidens eksistenser og et forrykende nachspiel med et sirkus er blant ingrediensene.
"Stig Holmås kan fortelje og få deg til å følgje med. Eg har sett han få born med lopper i blodet til å sitje fjetra."
Gro Byrkjeland i BT

Lisboa er kontrastenes by, der gammelt og nytt lever side om side. Her vil en ikke godta det nye for en hver pris, men heller vente enda litt og se om det langsomme og beskjedne livet kanskje har noe å by på likevel.

Med humor og kjærlighet tar Stig Holmås leseren med til sitt eget Lisboa. Vi rusler gjennom byen på kryss og tvers, opp og ned bratte gater, og blir med forfatteren til noen av hans favorittsteder.

Det er også en vandring i tid, gjennom ruiner fra det voldsomme jordskjelvet i 1755, men mest av alt minnes vi det som skjedde i noen aprildager i 1975, da byen kvittet seg med diktaturet.

Boken inneholder en nyttig korthistorie om Lisboa og avrundes med tips til viktige steder en må besøke, restauranter og museer m.m.

PRESSE
"(...) eg gler meg over alle dei små historiene og dei merkelege folka han treffer på og kjapt presenterer, og ikkje minst likar eg det dempa, men like fullt engasjerte politiske blikket som han ser både fortidas og notidas Lisboa og Portugal med."
Gro Byrkjeland, BT
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Anmeldelse i BT

Stig Holmås debuterte i 1969 og har utgitt sakprosa, lyrikk, romaner, drama, barne- og ungdomslitteratur og noveller.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere