ISBN: 9788243004658
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.
  

Clare Longrigg

Den siste gudfaren

Jakten på Bernardo Provenzano
Den siste gudfaren er tatt. Her er hele historien!
Bernardo Provenzano var den sicilianske mafiaens overhode og Italias mest ettersøkte mann. I 43 år lekte han katt og mus med politiet. Fra hele Europa kom det rapporter om at han var blitt observert, men det eneste kjente fotografiet av ham var tatt på femtitallet.

11. april 2006 brøt politiet seg inn i en falleferdig hytte på en sauegård utenfor Corleone. Der fant de gudfaren – og den gammeldagse skrivemaskinen som hadde vært hans viktigste kommunikasjonsverktøy.

Dette er historien om il capo di tutti capi, bossen over alle bosser, fortalt av hans egne spioner og nærmeste medsammensvorne. Det er historien jakten på ham, fortalt av etterforskerne som lette etter ham og politifolkene som endelig arresterte ham. Og det er historien om familien hans, som forsøkte å leve et normalt liv sammen med en av verdens verste forbrytere.


PRESSE:

«Denne biografien om Provenzano er en av de mest velinformerte og avslørende beretningene som noensinne er skrevet om en moderne gangster.»
Publishers Weekly

«Dette er en bok med mange sterke sider … Som Longriggs eksemplariske research viser, styrte han ved hjelp av en blanding av avskrekking, uthalingsteknikker, bløff og tvetydigheter. [Sønnenes] vitnesbyrd – vekselvis vaklende, forvirrede og rasende – er noe av det mest gripende i boken.»
John Dickie (forfatteren av boken Cosa Nostra, Spartacus 2005) i The Guardian

«I denne skarpe boken sporer Longrigg Provenzanos vei til makten fra han stjal tønner med pecorino-ost i Corleone på 1950-tallet til han nådde toppen av Cosa Nostra og dens dunkle nettverk av forretningsforetak.»
Tristan Quinn i New StatesmanMATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Intervju i Dagsavisen
Andre bøker av samme forfatter
Clare Longrigg
Den siste gudfaren er tatt. Her er hele historien!
Clare Longrigg
Sterke portretter av kvinnene bak mafiosoene.

Clare Longrigg er journalist.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere