ISBN: 9788243004665
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innb.
  

Peter Englund

Sølvmasken

En kort biografi om dronning Kristina av Sverige
Dronning Kristina er en av historiens mest omstridte kvinner. Nysgjerrig og uredd opptrådte hun med en myndighet som ellers var forbeholdt mannen. I denne boken, som er både essay, biografi og historie, vekker Peter Englund 1600-tallets Kristina til live.
Få historiske skikkelser er så fulle av motsigelser som dronning Kristina. Hun var et maktmenneske, men ga avkall på Nord-Europas mektigste trone. Hun opptrådte gjerne som fredsmegler, men drømte også om å lede sine tropper i strid og planla å bli regent i Polen. Hun var en tyrann, men gjorde opprør mot alle autoriteter, også kirken.

Peter Englund lar det levende mennesket Kristina komme til syne, midt i 1600-tallets verden av maktkamp og fromhet, blomstrende vitenskap og rå vold; trettiårskrigens brutale verden, men også Descartes’ og Molières verden. En verden der det var en allment erkjent ulykke å fødes som kvinne. En verden som Kristina ufordret gjennom hele sin eksistens.


PRESSE
«Boka er ytterst leseverdig, et både nøkternt og poetisk glimt av en tid som i alt sitt kaos er gjenkjennelig. Og kanskje dette er det store målet for Peter Englund: At vi gjennom historien bedre skal forstå både oss selv og vår egen tid.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Tankemønstre og forskningsresultater presenteres i et språk som både puster og funkler, som besnærer og er en nytelse å følge. Som ligger nær opp til det skjønnlitterære når det er på sitt skjønneste – og mest kontrollerte. Dertil kommer at resonnementene både er skarpe og generøse.»
Per Haddal, Aftenposten

«Det er en flis av en bok, men likevel breddfull av Englunds innsiktsfulle og elegante skrivekunst. Boka er i tillegg en effektiv avliving av diverse myter om den svenske dronningen. [...] Peter Englund har skrevet en besnærende og overraskende nærværende fortelling fra et fjernt århundre.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Peter Englund er en av Sveriges fremste historikere og forfatter av en rekke populærhistoriske bøker.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere