ISBN: 9788243004108
Status: I salg
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Innb.
  

Bjørn Arild Ersland

Bygdepolitikk

En dokumentar om Randaberg
Mens enkelte har en ideologisk overbygning for det de gjør, er det andre som blir politikere fordi de ikke fikk bygd garasjen der de ville. Forfatteren sendes ut på en jakt som vekker nysjerrigheten. For hva er egentlig bygdepolitikk, og hvorfor bruker folk så mye tid på lokaldemokratiet?
"... en bok som mange vil ha glede av å lese."
Sindre Hovdenakk, NRK P2

Denne boka begynner med et tapt anrop. Det er kultursjefen i Randaberg som forsøker å få tak i Bjørn Arild Ersland. Hun vil ha ham til å skrive bygdas politiske historie.

Når Bjørn Arild ringer opp igjen, er han skeptisk til om dette er en god idé. Han kan svært lite om bygdepolitikk, og emnet høres veldig kjedelig ut. Likevel drar forfatteren ut til kommunehuset for å ta en prat med kultursjefen og rådmannen. Der blir han overbevist om at lokalpolitikk kan være mer enn sakspapirer og plandokumenter.

Slik starter jakten på bygdepolitikken. Bjørn Arild reiser rundt i Randaberg for å finne ut hva bygdepolitikk kan være og hvorfor bygda ble slik den er blitt. Snart blir bygdepolitikk det emnet som opptar ham mest...

«Jeg ville at garasjen skulle stå nærmere veien enn hva den gjør i dag. Den kunne greit stått to meter fra veien. Men reguleringsbestemmelsene sa fem meter. Da ble jeg ganske provosert.» (Kurt Randeberg i boka)

PRESSE
"Etnologen Bjørn Arild Ersland har gjort et godt feltarbeid i denne landsbyen.
Forfatteren Bjørn Arild Ersland har skrevet en bok som mange vil ha glede av å lese.
La oss bare håpe det blir bråk i bygda. Bare da kan en slik bok sies å være hundre prosent vellykket. "
Sindre Hovdenakk, NRK P2

"Ersland begynner med representantar for bondesamfunnet og dei pietistiske miljøa. Men så utvidar han sirkelen, og får på ein elegant måte fram den kanskje største motsetninga i Randaberg-politikken, den som går mellom gammalt og nytt, og mellom fastbuande og tilflyttarar. [...] Asbjørn Jensens fotografi fangar opp tonen i boka på ein framifrå måte."
Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Bjørn Arild Ersland er etnolog og Bragenominert barnebokforfatter.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere