ISBN: 9788243004085
Status: I salg
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Innb.
  

Lars Sigurd Sunnanå

Skibbrudd

En dokumentar om Redningsselskapets skjulte liv
I denne boken dokumenterer en av Norges fremste journalister hva som virkelig skjedde da omdømmet til en av våre mest hederskronte humanitære organisasjoner havarerte.
Da Lars Sigurd Sunnanå begynte å interessere seg for Redningsselskapet, kom han over oppsiktsvekkende forhold som ledelsen hadde klart å dysse ned: En kultur for fyll, underslag og maktkamp under Kongens beskytterskap.

Mens det fortsatt ble heklet og strikket til basarer langs kysten, grep en fest- og forbrukskultur om seg i organisasjonen. Magnus Stangeland unnet seg suiter på Bristol til 4000 kroner natten. Sentrale mellomledere fløy helikopter over Grand Canyon og tok utflukter til skotske slott. Øl, vin og brennevin fløt. Den flotte redningsskøyta Sjøfareren havnet på merkelig vis i Stangelands tjeneste i Barentshavet, der den håvet inn 32.000 kr i døgnet for ham.

I denne boken dokumenterer en av Norges fremste journalister hva som virkelig skjedde da omdømmet til en av våre mest hederskronte humanitære organisasjoner havarerte.

”Også i nord går det unna. I Hammerfest i mai det samme året klarer 18 deltagere å få i seg 98 glass brennevin, 21 flasker vin og 23 halvlitere øl i løpet av en helgesamling på Redningsselskapets regning.” (Fra boken)

PRESSE
"De til dels sjokkerende beskrivelsene og persontegningene som Sunnanå trekker frem, er såpass alvorlige at man må tro at den erfarne reporteren er temmelig sikker i sin sak."
Sten Inge Jørgensen, VG, terningkast 5

"Sunnanås undersøkelse kan inngå i en mentalitetshistorie om grådighet og forfall i Norge rundt 2000-årsskiftet."
Freddy Fjellheim, Klassekampen
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Les mer om saken i VG
Andre bøker av samme forfatter
Jafar, Al-Niaimi, Sunnanå
Innsidehistorien om Saddams atomvåpen

Lars Sigurd Sunnanå er en av Norges mest profilerte og prisbelønte journalister.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere