ISBN: 9788243004344
Status: I salg
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Hft.
  

Techniques of Domination

A handbook (of self defense)
This handbook describes, analyzes and gives names to popular techniques of domination in todays world. Each day these techniques are used to silence opponents in politics, business and everyday life. This book teaches you how to strike back – there and then.
Illustrated.


Click here for info on Rights
Hilde Sandvik, Jon Risdal

Hersketeknikk

En slags håndbok
En håndbok som identifiserer hersketeknikker i arbeidsliv, hjemmet og i offentlige debatt – og som lærer deg å slå tilbake, der og da.
"lett gjenkjennelige, morsomme og rystende eksempler"
Anne Lindmo

Har du blitt oversett på møter? Blir du sablet ned i debatter uten at du helt kan gjøre rede for hva som skjedde? Får du ros for å ha vært «flink jente» eller føler deg som en tosk etter den strålende festen der «alle» var til stede?

Først etterpå kommer raseriet over å ha blitt utsatt for hersketeknikker. Men da er det for sent å ta til motmæle. Denne boka lærer deg å avsløre hersketeknikkene og slå tilbake!

Forfatterne kartlegger, analyserer og setter navn på hersketeknikker i dagens Norge. De viser hvordan primitive teknikker kan brukes til å sette mennesker ut av spill. Boka har rikelig med eksempler og historier fra virkeligheten som de aller fleste vil kjenne igjen, enten de er fra dagligliv eller fjernsynsdebatter.

Skarpt og vittig illustrert av Per Dybvig.

Medieomtale:
"Tiden ute for flink pike" av Guri Hjeltnes i VG
"Splitt og hersk" av Anne Lindmo i Dagsavisen
"Hersketeknikker før og nå" av Berit Ås i Prosa
Nettprat med forfatterne på aftenposten.no
Intervju i Klassekampen
Intervju i Bergens Tidende
Omtale i Dagens Næringsliv
Intervju i forbruker.no
Intervju i Ukeavisen Ledelse

PRESSE
"Den nye Hersketeknikk-håndboka er en forbilledlig samling av hendelser der en person ydmyker, undervurderer, herser med, overser eller håner en annen."
Berit Ås i Prosa

"Den lille elegante boken er skrevet av forlagsredaktør Jon Risdal i Det norske Samlaget og debattredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende. Omslaget er bekende svart, og når ordet «hersketeknikk» på forsiden lett kan forveksles med «hekseteknikk», assosierer vi fritt om heksebrygg og det som verre er. Og vi ser en hånd som trekker i alle trådene, som i et dukketeater."
- Guri Hjeltnes, VG

"Sandvik og Risdal beskriver lett gjenkjennelige, morsomme og rystende eksempler på hersketeknikkenes anvendelse i TV-studioer og på avissider, rundt møtebord og kjøkkenbord. Boka virker nesten skummelt aktuell etter årets mange avsløringer om intrikat maktkamp i flere av landets partier, organisasjoner og institusjoner."
- Anne Lindmo i Dagsavisen

"to hundre velskrevne sider [...] Tilslutt må jeg si at boka "Hersketeknikk" er en klok bok. Den kan bidra til å gjøre maktkamper mer ærlige og avslører skitne triks."
- Hannah Helseth i Klassekampen
Andre bøker av samme forfatter
Sandvik, Risdal
En slags håndbok
Sandvik, Risdal
En slags håndbok

Hilde Sandvik er journalist og forfatter.
Les mer om forfatteren

Jon Risdal er siviløkonom, master i retorikk og forlagsredaktør.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere