ISBN: 9788243004207
Status: I salg
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Innb.
  

Øyvind Dahl

Merkverdige Madagaskar

Øya mellom øst og vest
Om historie, mennesker, språk, kultur og religion på Madagaskar. Dette er en ny og oppdatert utgave som tar opp i seg de politiske og sosiale endringene Madagaskar har vært gjennom de ti siste årene.
For om lag 1300 år siden kom et sørøstasiatisk folk over havet og fant et urørt naturparadis på ei øy som senere fikk navnet Madagaskar. Med seg hadde de en kultur og en religion som skilte dem fra hva vi ellers finner i Afrika. I tidenes løp fant både afrikanere, arabere og europeiske pirater og misjonærer frem til denne spesielle øya, som utviklet en unik kulturell egenart med bunn i vidt ulike tradisjoner.

I boken møter du historie, mennesker, språk, kultur og religion på Madagaskar. Fremdeles lever mange av de gamle skikkene: Madagaskar kalles også øya hvor de døde ikke dør, noe som henspiller på den spesielle forfedrekulten.

Dette er en ny og oppdatert utgave som tar opp i seg de politiske og sosiale endringene Madagaskar har vært gjennom de ti siste årene. Boken har et rikt og unikt bildemateriale.


PRESSE
«For alle som ønsker å bli kjent med et afrikansk land utenom det vanlige, kan boka sterkt anbefales. For turister er den et must.»
- Rolf Ekenes, Vårt Land

«Begeistret formidling av fakta og innsikt fra mangfoldig øy. (…) en liten gave til nysgjerrige (…) en forlokkende innføring om et fascinerende land.»
- T. Aano, Stavanger Aftenblad

Øyvind Dahl er professor emeritus i kulturkunnskap. Han har tilbragt 17 år på Madagaskar.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere