ISBN: 9788243004252
Status: I salg
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Innb.
  

Mole in Siemens

A whistleblowers story
Siemens is now listed as one of the most corrupt companies in the world. The U.S. Security and Exchange Commission have started a formal investigation, the company is blacklisted in Nigeria and under investigation in Liechtenstein, Norway, Switzerland, Italy, Greece and Germany. This intense and well documented book gives insight into and new knowledge about the massive disclosures of Siemens’ way of doing business. It is also a sad confirmation of how weakly whistleblowers are protected in Europe. 
 Click here for info on Rights
Per-Yngve Monsen

Muldvarp i Siemens

En dokumentar
«Innholdet står til det klassiske krimomslaget boken har fått – det er som hentet fra Raymond Chandlers fortelling om privatdetektiven Philip Marlowe.»
Prosa
Muldvarp i Siemens kan leses som en thriller; med nerve beskriver Per-Yngve Monsen en heksejakt som tilsynelatende ingen ende vil ta.

Før jul ila Økokrim Siemens en foretaksbot på ni millioner kroner og tok ut flere korrupsjonssiktelser mot Siemens-sjefer og forsvarstopper. At de nylig nektet å vedta boten, markerer et foreløpig høydepunkt i bråket rundt Siemens. Det hele startet i 2002 da Monsen, daværende divisjonsøkonom i Siemens, varslet sin arbeidsgiver om regelrett svindel av Forsvaret.

I løpet av de siste årene er Siemens pekt ut som et av verdens mest korrupte konserner, og selskapet er siktet og dømt i en rekke saker. Denne intense og godt dokumenterte boka gir innblikk i og ny kunnskap om bakgrunnen for de massive avsløringene. Den gir også en bekreftelse på at varslervernet i Norge dessverre ikke fungerer annet enn på papiret. Da Monsen tok opp kampen mot Siemens' overfakturering og omfattende smøring, startet jakten på muldvarpen som skulle «finnes og sparkes».


PRESSE
«En lesverdig bok, en bok som ryster. Monsen er veldig intens i sin dokumentasjon og i sin fortelling. Han formidler alt det utrolige som skjedde med ham på en måte som berører. Man sitter igjen med en redsel for at man skal dumpe bort i noe liknende selv. [...] Monsen er grundig og detaljert. En stor styrke med boka er at han ikke fremstiller seg selv som en helgen, men fremstiller seg selv balansert. [...] Dette er en bok om virkeligheten.»
Susanne Moen Stephansen, NRK Kulturnytt

«Muldvarp i Siemens gir et fascinerende, men også skremmende portrett av hva personlig integritet kan koste. [...] Muldvarp i Siemens er en viktig bok, fordi leseren her blir servert detaljer som går langt utenom det en avisartikkel er i stand til å presentere.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Innholdet står til det klassiske krimomslaget boken har fått – det er som hentet fra Raymond Chandlers fortelling om privatdetektiven Philip Marlowe. [...] Monsens bok er uten tvil den mest interessante av de norske varslerbøkene som har kommet de siste to årene.»
Marit Skivenes og Sissel Trygstad, Prosa

«En viktig beretning om varslerens harde kår.»
Espen Søbye, Dagbladet

«Spennende.»
Aud Farstad, Sunnmørsposten, terningkast 5

«En spennende og svært lettlest thriller-dokumentar.»
Ragnhild Meisfjord, Bistandsaktuelt
Andre bøker av samme forfatter
Per-Yngve Monsen
Et vanlig arbeidsforhold utviklet seg til et årelangt mareritt

Per-Yngve Monsen er økonom, far og friluftsmann. Ble i 2008 tildelt Fritt Ord-prisen for sin varsling av forholdene i Siemens Norge.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere