ISBN: 9788230400296
Status: I salg
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: Hft.
  

Barbara Gentikow, Egil G. Skogseth

Medier og demokrati

Denne antologien kombinerer klassiske kommunikasjonsteoretiske tekster av bl.a John Dewey og Jürgen Habermas med nye analyser av demokratiske potensialer i de digitale mediene. Kan nye kommunikative samhandlingsformer føre oss ut av en demokratisk krise?
Lav valgdeltakelse, populistiske partiprogrammer og manglende tillit til politikere tyder på at demokratiet i den vestlige verden er i krise.

Men optimister mener nye digitale medier kan overvinne denne krisen. Med henvisning til den enorme økningen i brukerstyrt innhold på nettsider som Wikipedia, YouTube og MySpace kåret det amerikanske nyhetsmagasinet Time ”You” til årets person 2006. I følge Time er det de kreative nettbrukerne premissleverandører i det nye digitale demokratiet. Men kan nye kommunikative samhandlingsformer føre demokratiet ut av krisen?

Antologien kombinerer klassiske kommunikasjonsteoretiske tekster av bl.a John Dewey og Jürgen Habermas med nye analyser av demokratiske potensialer i de digitale mediene. Den presenterer også et empirisk prosjekt for ”bedre kommunikasjon”: nettradio-eksperimentet Demostasjon.

PRESSE
 
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag

Barbara Gentikow er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.
Les mer om forfatteren

Egil G. Skogseth er forskningsassistent på Pedagogisk Forskningsinstitutt ved Universitetet i Oslo.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere