ISBN: 9788243004177
Status: I salg
Utgivelsesår: 2007
Innbinding: Innb.
  

Arne Melberg

Selvskrevet

Om selvframstilling i litteraturen
Fra Montaigne til Dag Solstad finnes det en lang tradisjon av forfattere som på ulikt vis framstiller seg selv i bøkene sine. Eksemplene er mange: Stendhal og Strindberg, Proust og Kafka. I denne boken tar Arne Melberg for seg selvframstillere og leser deres tekster.
«Melberg skriver underholdende og innsiktsfullt om den lange rekken av forfattere som har framstilt seg selv i bøkene sine»
Turid Larsen, Dagsavisen

Fra Montaigne til Dag Solstad finnes det en lang tradisjon av forfattere som på ulike måter framstiller seg selv i bøkene sine. Eksemplene er mange: Stendhal og Strindberg, Proust og Kafka, Orhan Pamuk og W. G. Sebald.

Arne Melberg ser i denne boken på forholdet mellom selvbiografi og fiksjon og hevder at dette forholdet, som tradisjonelt har vært betraktet som et enten–eller, også kan ses på som et både–og. Gjennom en essayistisk undersøkelse av fenomenet selvframstilling, viser Melberg oss en litteratur som både er litterær fiksjon og biografisk virkelighet.

Enten han tar for seg selvbiografier og memoarer eller performance-aktivitet og blogging, byr Melberg på en rekke lesninger som viser i hvor stor grad selvframstilling spiller en rolle i all litteratur.


PRESSE
 
MATERIELL, OMTALER OG ANMELDELSER
Høyoppløst omslag
Andre bøker av samme forfatter
Arne Melberg
Et essay om moderne reiselitteratur

Arne Melberg er professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere