ISBN: 9788243003491
Status: I salg
Utgivelsesår: 2005
Innbinding: Innb.
  

Travelling and writing

Modern travel writing is about meeting ”the other”, the foreign culture. Arne Melberg has written an essayistic wandering through travel writing from Joseph Conrad to Dag Solstad. He gives attention to the specific literary strategies of these texts: how does one navigate between life and literature,  facts and fiction?


Click here for info on Rights
Arne Melberg

Å reise og skrive

Et essay om moderne reiselitteratur
En vandring gjennom moderne reiselitteratur fra Joseph Conrad til Dag Solstad. Spesiell oppmerksomhet vies de litterære strategiene: Hvordan navigerer man mellom liv og litteratur, sannhet og fiksjon? Og hvordan bidrar man til en forståelse av verden og av oss selv i den?
Reiseskildringer er like gamle som litteraturen selv: tenk bare på Odyssevs eventyr og Don Quijotes vandringer. På 1800-tallet var den reisende forfatteren gjerne en oppdagelsesreisende i imperialismens tjeneste. Men i den moderne reiselitteraturen handler det først og fremst om møtet med den fremmede kulturen.
Denne boka er en essayistisk vandring gjennom et stort utvalg moderne reiselitteratur fra Joseph Conrad til Dag Solstad. Spesiell oppmerksomhet vies de litterære strategiene: Hvordan navigerer man mellom liv og litteratur, sannhet og fiksjon? Og hvordan bidrar man til en forståelse av verden og av oss selv i den?

Jeg er ingen stor reisende, sier litteraturviter Arne Melberg (f. 1942). Den viktigste reisen jeg har gjort er en klassereise fra svensk arbeidsløshet til professorat i Norge. Jeg reiser helst ikke som turist, heller til steder der jeg kan sitte i fred og gjøre det jeg burde gjøre hjemme: å lese og skrive. Men om jeg finner en plass der jeg kan sitte i ro, så overfalles jeg av nomadiske impulser, som jeg lar få utløp gjennom å lese og skrive om reiser.

PRESSE
 
Andre bøker av samme forfatter
Arne Melberg
Om selvframstilling i litteraturen

Arne Melberg er professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere