ISBN: 9788243003279
Status: I salg
Utgivelsesår: 2004
Innbinding: Innb.
  

The Ugly Little Chocolate Book

There were some secrets Willy Wonka never told Charlie…
The chocolate we eat comes from Africa’s West Coast where child labour, trafficking, and war are realities. Sætre has made a reportage on the  chocolate on it’s way from Africa to Norway – through buyers, speculants, big corporatives, marketing and finally to the consumers. He tells the story of the people he meets on this journey, and the book includes such themes as child’s labour, global economy, power concentration and fat camps for children.


Click here for info on Rights
Simen Sætre

Den lille stygge sjokoladeboka

(det var noen hemmeligheter Willy Wonka aldri fortalte)
Kakaobønnene i kjente norske sjokolader som Melkesjokoladen og Kvikk Lunsj kommer fra Elfenbenskysten, hvor barnearbeid og slavearbeid er dokumentert.
Derfra går sjokoladen via oppkjøpere, råvarespekulanter og sjokoladefabrikker ut i butikkene og til konsumentene. Ved å følge sjokoladen hele veien fra kakaobønne til konsument, og fortelle historier om mennesker som den passerer, gir boka innblikk i aktuelle temaer som barnearbeid, råvareøkonomi, maktkonsentrasjon i storselskapene og fedmeepidemi.

«Den lille stygge sjokoladeboka» er skrevet for den brede gruppen av engasjerte mennesker som ikke har annen forhåndskjennskap til global handel enn at de spiser sjokolade.

Boken er basert på forfatterens reiser og studier, og er inspirert av bøker som Eric Schlossers «Fast Food Nation» og Naomi Kleins «No Logo». Illustrert.
Om forfatteren:

Simen Sætre er feature-journalist, blant annet med bakgrunn i Aftenposten. Han har bred erfaring innen utviklingsspørsmål og internasjonal politikk.

"En dag satte Willy Wonka, eieren av den største og mest berømte sjokoladefabrikken i hele verden, inn en annonse i Aftenavisen. «Jeg, Willy Wonka, har besluttet å invitere fem barn – vel og merke nøyaktig fem, og ikke flere – til et besøk i fabrikken min. de heldige vil få lov til å se alle hemmelighetene og alt det merkelige som fins i fabrikken.» Charlie var av de heldige som fikk komme på besøk.
Men: Det var noen hemmeligheter Willy Wonka aldri fortalte."
(Roald Dahl. Charlie og sjokoladefabrikken)

PRESSE
 

Simen Sætre er feature-journalist, blant annet med bakgrunn i Aftenposten.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere